NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
KARIJERA PREMA GORE

Najbolji golman HNL-a! ‘Ne borimo se za Dinamo da bude prvak, nego za Rijeku da se plasira u Europu‘

Ivan Nevistić preuzeo je ulogu vodećeg vratara prvenstva prema ocjenama u SN
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. travanj 2021. 15:47

Ivan Nevistić šestim je uvrštenjem u momčad kola prema ocjenama u Sportskim novostima preuzeo i prvo mjesto na vratima u najboljoj postavi prvenstva od Osijekovog Ivice Ivušića. Nevistić je Slavonac koji će u nedjelju biti brana ambicijama najboljeg kluba slavonske ravnice u borbi za titulu prvaka.
- Rođen sam u Đakovu, kad sam imao deset godina obitelj se preselila u Osijek, u Donji grad, gdje sam praktično odrastao s Mihaelom Žaperom, veznjakom Bijelo-plavih. Stanovi smo zgrada do zgrade, išli smo zajedno u školu i na treninge, šest godina sam proveo u osječkom klubu da bih u drugom srednje otišao - kazao nam je Nevistić, koji je kao mlad čuvar mreže stigao u Rijeku.

Je li pogodio što je izabrao Bijele s Kvarnera?
- Jesam. Kako ne bih! Ne razmišljam što bi bilo da sam ostao u Osijeku ili otišao negdje dalje. Zadovoljan sam što sam odabrao Rijeku. Ne mogu se žaliti.

Bočkajev šut najbolji

Imate li poseban motiv protiv bivšeg kluba?
- Ništa specijalno. Bit će mi drago vidjeti neke prijatelje, iako Žaper ima tri žuta kartona pa neće igrati, no kako smo suparnici u istoj ligi, a tu su i susreti u Kupu, svako toliko se sastajemo pa ne mogu govoriti o posebnom motivu. Osim što želimo pobjedu i trebaju nam bodovi.

Kakvu utakmicu očekujete? Ambicije su velike na obje strane.
- Mislim da će biti dobra, jako je bitna za oba kluba. Odlučivat će detalji, svi smo u Rijeci optimistični, nadamo se da ćemo kvalitetno odigrati i napraviti pravi posao.

Zadnji susret završio je vašom pobjedom u Kupu 2:1 u Gradskom vrtu. To dodatno podiže samopouzdanje.
- Tako je. Pobijediti Osijeka na njegovom terenu nije lako. Pokazali smo da možemo, da imamo kvalitetu, u nizu smo od šest dobivenih susreta. Osijek je TOP momčad, s jako opasnim pojedincima protiv koje možemo obećati da ćemo dati maksimum.

Čiji šut je najopasniji? Bočkajev, Mierezov, Boharov…?
- Bočkajev. On je poznat po udarcima. On je taj. No, znamo se svi između sebe. Ne zamaram se s njima, gledam da ja budem na visini, a njihovu kvalitetu nitko ne može osporiti.

Imate dvostruki motiv jer tijekom zime potpisali ste za Dinamo tako da ste zapravo na posudbi u Rijeci. Zaustavite li Bijelo-plave pomoći ćete Modrima.
- Točno je da bismo pomogli Dinamu, ali ne razmišljam o tome. Igram za Rijeku, u natjecanju smo za treće mjesto i treba nam pobjeda zbog nas. Ne bavim se kalkulacijama, niti se zamaram što bi koristilo kome drugome. Igrat ću kao i svaki susret sa željom za uspjehom. Ne borimo se za Dinamo da bude prvak, nego za Rijeku da se plasira u Europu.

Nije sve ravna linija

Na ljeto ste definitivno u Maksimiru ili je to ovisno o odlasku Dominika Livakovića?
- U Rijeci imam posudbu do ljeta, tada bih trebao doći u Dinamo, a onda ćemo vidjeti kako će se odigrati situacija. Nije mi poznato kakve će biti odluke.

Koliko ste zadovoljni proljećem?
- Imali smo dosta oscilacija, no završimo li kao treći to će biti dobar rezultat. Dakako da mislim da osobno mogu bolje, kao i cijela momčad, ali tako to dođe u životu, nije sve ravna linija, dolazi do varijacija. Protekla 2020. godina bila je uspješna, osvojili smo Kup, igrali Europu, ali i sada ćemo se izvući i napraviti dobar rezultat - konstatirao je 23-godišnji Nevistić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 16:12