Fran Jović na Rujevici
 TEO KAMOV/CROPIX
KRIVA PROCJENA

Video: Zašto VAR i AVAR suci nisu javili Joviću da je napravio ogromnu pogrešku i tako oštetio Rijeku!?

Jović je dobro učinio kad je svirao penal za Riječane. No potom je, snimka nam to govori, kiksao...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. travanj 2021. 19:55

Možda je na početku akcije u kojoj je Rijeka izborila kazneni udarac bio prekršaj na Ramonu Mierezu pred vratima domaćina, ali sudac Fran Jović ga nije dosudio.

Zato je Jevhen Čeberko sigurno po nozi udario Roberta Murića i Jović je dobro učinio kad je svirao najstrožu kaznu za Riječane. No potom je, snimka nam to govori, napravio ogromnu pogrešku.

Pogledajte izvođenje penala:

Vratar Ivica Ivušić fantastično je obranio Murićev pokušaj, ali Rijeka je trebala dobiti novu priliku jer su dvojica Ivušićevih suigrača ušla u kazneni prostor prije nego što je Murić uputio udarac. U Pravilima nogometne igre dosta se jasno navodi da "kad prostor povrijedi obrambeni igrač, a pogotka nema, kazneni udarac se ponavlja". Čak i da su u kazneni prostor prerano u isto vrijeme ušli i igrači Rijeke, udarac bi se po pravilima morao ponoviti.

I onda dolazimo do još jedne zanimljivosti. U uputama VAR-u i AVAR-u u PNI piše kako VAR-sudac može pomoći sucu samo u slučaju "jasne i očigledne pogreške" ili "propuštenog ozbiljnog incidenta", a ti slučajevi odnose se i na:

- prekršaj vratara i/ili izvođača pri izvođenju kaznenog udarca ili prerani ulazak u kazneni prostor napadača ili braniča koji se izravno sudjeluje u igri ukoliko se kazneni udarac odbije od vratnice, grede ili vratara."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 18:21