Damir Krajac / CROPIX
ZAGRIZLI ZA HRVATE

Na pomolu novi transfer iz Maksimira: Bologna odmah želi dovesti Marka Pjacu

Odšteta za mladog Dinamovog igrača mogla bi biti u rangu one za Marcela Brozovića
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2015. 11:06

Duje Čop je otišao u Cagliari, Marcelo Brozović u Inter, a počelo se šuškati da bi još jedan Dinamov igrač mogao već u sljedećim danima završiti na Apeninima.

Radi se o Marku Pjaci! Momak koji je obilježio Dinamov kraj polusezone, zapeo je, pogotovo u onoj utakmici protiv Celtica, za oko mnogim klubovima, između ostalih i Juventusu. Provukli su to još jesenas malo sramežljivo i talijanski mediji, kao što su i sad nekako potiho najavili mogućnost da Pjaca završi u Bologni. Zvuči pomalo čudno da bi igrač takvog potencijala i dečko od kojega mnogo očekuju u Maksimiru nastavio karijeru u talijanskom drugoligašu. Međutim priča ima podlogu, Bolognin vlasnik, Kanađanin Joey Saputo, ima velike planove, slaže momčad koja će će na ljeto ući u Serie A, a potom i tamo želi postati sila, klub koji će igrati značajnu ulogu u Italiji, ali i konstantno igrati u Europi.

- Ne želim ništa komentirati. U razgovoru s Dinamom odlučit ćemo što će biti s Pjacom i što je najbolje za njegovu karijeru - kazao je Marko Naletilić, ugledni menadžer, koji se brine o karijeri Marka Pjace, a dakako u Italiji ima i brojne veze.

Ostao je zakopčan, ali ipak nije ni demantirao informaciju, što znači da uz dim ovdje ima i vatre.

Koliko bi Dinamo mogao dobiti za Pjacu? Baš zato i jest stvar zanimljiva i primamljiva što je Bologna spremna dobro platiti da Dinamovo krilo dovede odmah. Navodno čak u rangu odštete koju je Inter platio za Brozovića, dakle blizu osam milijuna eura. Jasno je njezinu vlasniku da ako želi prave igrače, mora za njih iskeširati svotu koja je trenutno možda i iznad Pjacine vrijednosti. Idućih bi dana moglo biti opet vruće u La Mangi, bude li Bolognina ponuda i službena, a takvih naznaka ima. Dinamo i ljudi oko igrača odlučivat će je li za njega bolje da ode u Bolognu ili da još ostane u Maksimiru i da se pričeka još bolja ponuda, jer svi vjeruju da je Pjaca igrač budućnosti, veće vrijednosti i igrač za klub veći od Bologne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 04:25