Tom Dubravec / CROPIX
UPORNI TALIJANI

Mamić stopirao odlazak: 'Bologna je za Pjacu nudila 8 milijuna eura, ali smo ih odbili'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. siječanj 2015. 21:36

Marko Pjaca ostaje u Dinamu! Barem za sada! Iako je ponuda talijanske Bologne bila na stolu, iz maksimirskog kluba su na Apenine odaslali negativan odgovor. Koliko je on odlučan pokazati će se slijedećih dana, ali nema dvojbi kako je to dosta hrabra odluka s obzirom da je član Serie B i siguran putnik u elitno društvo talijanskog nogometa u slijedećoj sezoni procjenio vrijednost „modrog“ ofenzivca na identičnu cifru koju je Dinamo dobio od Intera za Marcela Brozovića.

- Ponudili su nam osam milijuna eura, ali smo ih odbili – kratko je potvrdio Zdravko Mamić. U rezone svoje odluke izvršni predsjednik Dinama nije htio ulaziti pa možemo samo nagađati. No, izvjesno je kako u Dinamu nisu ostali hladni jer to je, priznat će te, fantastična cifra za relativno mladog igrača koji se još uvijek nije dosegao zrelost za inozemni transfer kao što je to bio slučaj kod Čopa i Brozovića. Ponuda Bologne je u razini one kada je Roma uzela golobradnog stopera Tina Jedvaja i teško je na nju ostati hladne glave. I klubu, ali i samom Pjaci koji bi si riješio životnu egzistenciju.

I zato ne bi stavili ruku u vatru kako Dinamo neće upaliti zeleno svijetlo ako Bologna podeblja prvotnu ponudu. A to im uistinu ne bi trebao biti problem s obzirom na financijsku potkovanost njihova vlasnika Kanađanina Joeya Saputa i njegovu viziju da stavi Bolognu na nogometnu kartu Europe.

Jak argument za eventualnu prodaju jest činjenica da Zoran Mamić raspolaže s adekvatnim zamjenama na krilnim pozicijama. Osim Soudanija i Fernandesa koji konkuriraju kao prve opcije, pripreme u La Mangi gurnule su u orbitu Cekicija za kojeg vjerujemo da će ostati u seniorskom pogonu i u proljetnim utakmicama. I zato Dinamov „ne“ treba uzeti s velikom dozom rezerve. Do kraja prijelaznog roka ima još dosta vremena i kraj ove priče definitivno se još ne nazire.

Na odgovor mogle bi utjecati i pripremne utakmice od kojih je prva već u utorak protiv norveškog prvoligaša Oddsa (17 sati) koji je lanjsku sezonu završio u samom vrhu ljestvice.

- Za susret s Norvežanima konkuriraju svi osim Husejinovića koji je u procesu rehabilitacije i Marija Muse koji ima sitnih problema s ozljedom – kazao je Zoran Mamić čija je namjera isprobati neke taktičke ideje ali i lagano krenuti s profiliranjem udarnog sastava za proljetni dio natjecanja. Puno je kandidata a mjesta samo za njih deset pa su borbu za dresove igrači (pre)ozbiljno shvatili. Često idu i preko svojih mogućnosti. Primjerice, Ante Ćorić se u ponedjeljak toliko isforsirao da je u jednom trenutku osjetio fizičku nemoć i sjeo na klupu, dok je nova prinova Matel zaradio žuljeve jer nije na vrijeme stao… Pred Mamićem su slatke brige.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:11