Tom Dubravec / CROPIX
CIBALIA - HAJDUK 0:2

Na krilima Vukovića i Maglice Hajduk uzeo sva tri boda na gostovanju kod Cibalije

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 02. ožujak 2013. 13:07

Antonu Maglici odgovaraju slavonski tereni - 21-godišnji napadač u Hajduk je, podsjetimo, došao iz Osijeka - a dodatnu inspiraciju svakako je mogao imati u svojim navijače jer njegova Bijela u okolici Brčkog nije daleko od Vinkovaca. Za Maglicu je Slavonija domaći teren, što se vidi po njegovom učinku. Prije ove utakmice ukupno je na kontu imao dva gola.

Kako bilo "bijeli devet" bio je dvostruki strijelac za pobjedu Hajduka u Vinovcima protiv Cibalije (2-0), a to je pobjeda koja je Splićane ostavila na drugoj poziciji za doigravanje.

Je li to dobro ili nije što se tiče rasporeda o tome se može još raspravljati, ali uvijek je bolje kad se pobjeđuje. I zbog bodova, a još više zbog pozitivne atmosfere koju je među hajdukovcima bio nagrizao onaj poraz u derbiju od Dinama.

Hajduk bez pola momčadi neokrznut je prošao Vinkovce, zahvaljujući Maglici, spretnom strijelcu, ali i Crnogorcu Ivanu Vukoviću koji je bio asistent, dodavač kod oba gola.

Gol po poluvremenu, reklo bi se rutinska, lagana pobjeda Hajduka, ali to je samo dojam. Utakmica u Vinkovcima bila je borbena, iako je Hajduk kontrolirao situaciju, imala je i Cibalija neke svoje šanse, posebno u prvom poluvremenu, i to vrlo konkretne preko Mladena Bartolovića.

Bartolović je iskusni rituner, koji je u svojoj karijeri igrao i u Hajduku, a još uvijek je dovoljno brz da može pobjeći stoperima. To je činio u nekoliko navrata i svaki put je bilo opasno. Krstičević mu je morao postaviti Limu da na njega pripazi nakon što je Bartolović u 15. minuti imao odličan udarac volejom koji je Blažević obranio.

Situacija koja je izazvala prosvjede Vinkovčana zbila se u 26. minuti kad su se u duelu našli Bartolović i Hajdukov stoper Milić. Bilo je tu natezanja i povlačenja, a počelo je izvan kaznenog prostora da bi se završilo padom Bartolovića nakon što je zakoračio u 16-terac. Sudac Strahonja pokazao je da se igra daje, da to nije penal.

Hajduk je bio bližu pogotku odmah na otvaranju utakmice kad je Caktaš iz slobodnjaka zatresao stativu. Još bolja šansa bila je situacija u kojoj se našao Vršajević koji je izašao pred Matkovića, ali je tukao pored stative.

Za razliku od prvog dijela u nastavku je ritam popustio, ali a posebno nakon što je Maglica zabio drugi gol, Hajduk je sigurno sačuvao svoju prednost. Krstičević je uveo Kouassija kojem je ovo bio prvenstveni debi, kao i 18-godišnjem junioru Elezu, a Cibaliji je ostala Severinina "Uzbuna", koja se po završetku čuva sa razglasa, kao najbolji opis njihove trenutačne pozicije....

CIBALIA - HAJDUK 0:2 (Maglica 37', 51')



Cibalia: Matković, Muženjak (od 46. Miloš), Mitrović, Župarić, Rugašević, Mazalović, Vitaić (od 55. Pavličić), Filipović, Matoš, Mišić, Bartolović (od 76. Puljić).

Hajduk: Blažević, Oremuš, Nižić, Milić, Stojanović, Lima, Plazonić (od 90. Elez), Vršajević, Caktaš (od 81. Kouassi), Maglica, Vuković (od 78. Sušić).

Strijelci: 0-1 Maglica (37.), 0-2 Maglica (51.)

Sudac Mario Strahonja (Zagreb); pomoćnici: Premužaj (Varaždin) i Vrabec (Zagreb).

Žuti kartoni. Župarić (Cibalia) te Maglica, Plazonić, Milić, Sušić (Hajduk).

Kraj utakmice.



90. minuta - Igrat će se još 3 minute.

81. minuta - Krstičević se odlučio za još jednu zamjenu u igri je Kouassi, izašao je Caktaš.

78. minuta - Iz igre je izašao Vuković, na terenu je Sušić.

66. minuta - Caktaš je iz slobodnjaka s 30 metara pogodio gredu Cibalije.

62. minuta - Nakon kornera Mišić je pokušao, rezultat ostaje isti.

53. minuta - Plazonić je zaradio žuti karton.

51. minuta - GOOOL Vuković je opet sjajno uposlio Maglicu, koji je bez problema poslao loptu u mrežu Cibalije.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena.

37. minuta - GOOOL Maglica je iskoristio ubacivanje Vukovića tukao iz prve i savladao Matkovića.

34. minuta - Vuković je izveo slobodan udarac s 20 metara, poslao je loptu pokraj vratnice.

29. minuta - Matoš je pucao s vrha 16-erca, lopta je otišla visoko iznad Blaževića.

26. minuta - Bartolović je pao u kaznenom prostoru, Strahonja je bio blizu i nije ništa dosudio.

21. minuta - Matoš je promašio nemoguće, Blažević je istrčao na jednu loptu i ostavio prazna vrata Hajduka, Matoš s 20 metara nije uspio iskoristiti situaciju, već je mlako i neprecizno pucao.

20. minuta - Još jedna izgledna prilika za Hajduk, Vršajević se probio ispred Matkovića, ali nije bio precizan. Poslao je loptu pokraj stative.

18. minuta - Bilo je opasno u kaznenom prostoru gostiju, Oremuš je izbacio u korner.

15. minuta - Domaćini su uzvratili, Bartolović se našao u kontri i pucao s nekoliko metara, ali Blažević je spreman.

14. minuta - Stojanović je dobio loptu u protivničkom 16-ercu, pucao je ravno u Matkovića.

8. minuta - Odlična prilika za Hajduk! Caktaš je izveo slobodan udarac izvan 16-erca s lijeve strane, izravno je pucao i pogodio stativu, lopta se odbila u domaćeg vratara Matkovića i na sreću za Cibaliju izašla izvan kaznenog prostora.

Utakmica je počela.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 13:31