Ronald Goršić / Cropix
SRETAN POSUDBOM

Morales ostao u Čileu: 'U Dinamu nisam imao motiva, a u Zagrebu mi je bilo dosadno!'

U pismu koje sam napisao predsjedniku Dinama objasnio sam mu svoju situaciju, te poručio kako se želim vratiti u Čile kako bih bio bliže obitelji - rekao je Morales
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 09. siječanj 2012. 23:06

Završena je trakavica oko Pedra Moralesa, 26-godišnji Čileanac karijeru će kao posuđeni igrač nastaviti u Universidadu de Chileu, klubu iz kojeg je 2008. godine stigao u Maksimir.

Čelnici Dinama duže su vrijeme tražili kupca za ofenzivnog veznjaka, no kako se Morales posljednjih mjeseci nije naigrao takva je opcija bila 'nemoguća misija'. Pedro Morales tako je završio u Čileu, u klubu s kojim će se natjecati u Copa Libertadoresu i Copa Sudamericani, elitnim južnoameričkim natjecanjima iz kojih će mu lakše biti naći neku novu destinaciju.

Čileanski mediji tvrde kako će Universidad de Chile povremenog reprezentativca na jednogodišnju posudbu dobiti besplatno, ali kako je veliku ulogu u ovom transferu imao Morales koji je svim silama želio napustiti Maksimir. Pedro Morales morao se odreći i velikog dijela financijskog kolača, no njegov je cilj bio oživjeti karijeru...

- Zahvaljujem čelnicima Dinama što su mi omogućili odlazak na posudbu u Čile. U pismu koje sam napisao predsjedniku Dinama objasnio sam mu svoju situaciju, te poručio kako se želim vratiti u Čile kako bih bio bliže obitelji, ali i kako bih ponovo zaigrao na nekadašnjoj razini. Presretan sam što se vraćam u Universidad de Chile. Novac dođe i ode, za mene je ovaj transfer od neprocjenjive važnosti. U Hrvatskoj sam osvojio sve moguće trofeje pa sam u posljednje vrijeme bio nemotiviran, u Zagrebu mi je bilo dosadno - kazao je Pedro Morales čileanskim medijima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:29