Temisvar, Rumunjska, 011009.Stadion Dan Paltinisanu.Europska liga, 2. kolo.Temisvar - DinamoNa fotografiji: Filip Loncaric.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
FILIP LONČARIĆ:

'Moglo je biti ljepše, ali svijet mi se nije srušio, tek sad osjećam da gradim novi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2010. 15:20

Filip Lončarić je na oporavku u Selcu. Operirani vratar Dinama ostat će na terapijama do 30. listopada, a onda se vraća u Zagreb gdje će nastaviti rehabilitaciju.

- Odlično mi je ovdje u Selcu. Svi brinu o meni, moram zahvaliti svom osoblju. Kakve su terapije? Razgibavam nogu, jačam mišiće, moram sve polako, ne smijem 'drilati'.

Ne smijem žuriti

Veli da mu nije dosadno. Svakog je dana u pogonu od 8 do 20 sati.

- Cura mi nije mogla doći, ali u slobodno vrijeme igram se na laptopu, gledam TV, čitam....Prolazi vrijeme, što je tu je, ne mogu iz ove kože.

Lončarić je jedan od onih koji zaista mogu kazati da nisu rođeni pod sretnom zvijezdom. Tri iste ozljede urušavale su mu karijeru, dva puta na desnom, jednom na lijevom koljenu.

- Nevjerojatno! Nema razložnog objašnjenja zašto mi se sve ovo događa. Možda je problem u genetici, možda imam slabije ligamente. Ali ima ljudi koji imaju mnogo slabije noge od mene, a nikad im nije ništa, nemaju nikakvih problema. Ne smijem žuriti, samo polako. Moglo je biti ljepše i drukčije, ali svijet mi se nije srušio, tek sad znam i osjećam da gradim novi.

Kelava daje podršku

- Mora biti konkurencije, Kelava i ja smo ona koju nazivamo zdravom. Odličan je vratar, a mi smo veliki prijatelji. Među nama nema nikakvih problema, stalno se čujemo telefonom, daje mi podršku. Ali kad se vratim u momčad, slijedi velika borba za 'jedinicu'.

Što vam je poručio trener Vahid Halilhodžić?

- Bilo mu je veoma žao što mi se to dogodilo. Poželio mi je što brži oporavak, kazao da me na zimu čeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 09:20