getty images
IPAK TEŽA OZLJEDA

Modrić 'out' do kraja godine: 'Ova utakmica je dokaz da je Hrvatska odlična i bez mene'

'Htio sam brzo proslijediti loptu lijevom nogom prema boku i u toj rotaciji presjekla me snažna bol'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. studeni 2014. 22:40

Kad se s bolnom grimasom srušio na travnjak Giuseppea Meazze bilo je odmah jasno da je nešto “otišlo”. Luka Modrić, relativno sitne iako žilave građe, nije pekmez. Štoviše, i kad je imao lom noge u Tottenhamu, požurivao je liječnike u rehabilitaciji, iako je jasno da u određenim vrstama ozljeda nema pomoći doli protoka vremena. Takav pristup prvoj ozbiljnoj mu ozljedi otkako je u Real Madridu (ljeto 2012.) biti će nužan najboljem hrvatskom nogometašu.

Iako za sada govorimo tek o liječničkim procjenama, koje ukazuju na barem 35 dana mirovanja i fizikalne terapije, jasno je da će pravu istinu o prirodi Modrićeve ozljede pružiti magnetska rezonanca…

- Kod Luke se radi o ozljedi jedne od četiri glave mišića iznad kuka, koja se zove rectus femoris. Svako tumačenje štete koja je nastala ovom prilikom je proizvoljno. Trebamo pričekati nalaz magnetske rezonance koju će igrač obaviti odmah po dolasku u Madrid, pa će nam biti jasnije što slijedi - kazao nam je dr. Boris Nemec, koji je u stalno kontaktu s Modrićem i njegovim liječnicima u Madridu.

U ponedjeljak je ozljeda, nakon što se sve “ohladilo” bila još i bolnija za Modrića. Teško je hodao. To upućuje da je u pitanju ruptura, pitanje je samo u kolikoj dimenziji. Prema prvim procjenama stanka će iznositi 3-5 tjedana. U pravilu, ako je klinička slika prije magnetne rezonance kao u Modrićevu slučaju, vjerojatniji je onaj dulji termin.

- Nema tu puno nedoumica - kaže dr. Nemec. - Ova ozljeda iziskuje vrijeme mirovanja, svejedno budu li tri, četiri ili pet tjedana, Modrića čeka samo fizikalna terapija te je nužno strpljenje.

U ponedjeljak u 15 sati Modrić je iz Milana odletio u Madrid, gdje su nemalo zabrinuti za njegovu ozljedu. U ovoj je sezoni Modrić igrao, nakon početnih traženja svoje forme iz prošle sezone, izvrsno i smatra ga se jednim od glavnih redatelja izvanredne serije pobjeda i spektakularne igre Ancelottijeve postave. Zato ne čudi što su, čim su vidjeli kadrove iz Milana, odmah još za vrijeme utakmice iz Reala nazvali Modrićevu suprugu Vanju. Vjerojatno su mislili da je i ona u Milanu pa da je saznala nešto više na licu mjesta. Činjenica da je iz zračne luke Barajas odmah Realova liječnička služba odvela Modrića u bolnicu (oko 19 sati) na pregled MR-om, dovoljno sugerira strku koja je nastala…

- A što bih kazao, žao mi je jako što se to dogodilo. Tako sam želio odigrati ovu utakmicu i pomoći momčadi. No, oni su odigrali i bez mene odlično - kazao nam je Luka Modrić, opisujući potom cijelu dinamiku oko ozljede…

- Htio sam brzo proslijediti loptu lijevom nogom prema boku i u toj rotaciji presjekla me snažna bol u predjelu između gornjeg dijela kvadricepsa i kuka. Nadao sam se da neće biti ništa drastično.

Vidjelo se odmah da je nešto ozbiljnije kad ste sami pali na travnjak. No, zašto ste krenuli odmah potom u sprint za igračem Italije, što je možda bio ključni faktor otežavanja rupture?

- Ha, zašto, krenuo sam jer sam mislio da ću ipak moći i dalje igrati. Nadao sam se da će to proći…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:25