Damir Krajač/CROPIX
DINAMO U POLUFINALU

Čačić preživio lutriju penala, Križman i Stranatić promašili povijesni uspjeh Puljana!

Dinamo se uz veliku dozu sreće plasirao u polufinale Kupa. Istra je na Maksimiru izvukla 1-1, ali u raspucavanju jedanaesteracaa više sreće su imali Modri
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. ožujak 2012. 11:52

Sandi Križman pucao je u petoj seriji izvođenja jedanaesteraca visoko preko vrata i Dinamovi nogometaši počeli slaviti kao da su osvojili Ligu prvaka.

Ušli su u polufinale Kupa nakon drame, kakva se u Maksimiru ne viđa često. Jer, Dinamo je u dvije utakmice obično bio bolji od suparnika u Kupu, Modri su taj posao u prošlosti odrađivali rutinski. Međutim, Istrani su igrali svih 90 minuta, do kraja se nadali izjednačenju i u 83. minuti su i uspjeli. Doduše, uz puno sreće, Tonel je sam ugurao loptu u svoju mrežu, ali zabili su i senzacionalno izborili jedanaesterce.

Dinamo je dotad imao 1:0, činilo se da će bez problema privesti susret kraju, jer, možda zvuči paradoksalno s obzirom na ishod, ali bilo je ovo Dinamovo najbolje izdanje ovog proljeća. Koliko god to ipak skromno bilo

- Dinamo je bio puno bolji i zaslužio je prolazak u polufinale. Nisam zadovoljan igrom svoje momčadi, nismo bili pravi. Ni u čemu nismo bili dobri, ni u jednom segmentu i Modri su, kažem, sasvim zasluženo otišli dalje. Naravno, naša slabija igra ima veze i s njihovom dobrom igrom - kazao je trener Puljana Igor Pamić.

Ante Čačić ostao je miran i kod pucanja jedanaesteraca, nije pokazivao previše emocija.

- Takav sam, uvijek sam miran. A i što bih trebao, biti nervozan i prenijeti nervozu na svoje igrače. Rekao sam im da se opuste i da mirno pucaju, tako su i napravili. Ako je najgore što mi se mož dogoditi - poraz, onda nemam razloga biti previše uznemiren i skakati i pokazivati neke velike emocije. Želim s Dinamom osvojiti dvostruku krunu, naravno, poraz tu šansu više ne bih imao, ali pobijedili smo i zadovoljan sam - govorio je nakon susreta Ante Čačić, koji je pohvalio svoje igrače.

- Dominirali smo čitavu utakmicu, imali šansi, primili taj nesretni gol, koji je još jednom dokazao kako nogomet zna biti uzbudljiv.

ISTRA 1961 - DINAMO 1-1 (Primorac 83 / Alispahić 29)

Križman je pucao preko gola, Dinamo je u polufinalu!

Leko je siguran, 5-4.

Sušić pogađa za 4-4

Pivarić je siguran, Dinamo vodi 4-3.

Stranatić je promašio!

Sammir pogađa, rezultat je 3-3.

Bačelić-Grgić je precizan, Istra vodi 3-2.

Krstanović je izjednačio.

Primorac zabio, Istra vodi.

Prskalo brani Badelju!

Utakmica je završena, pucat će se jedanaesterci!

83. minuta - Istra je izjednačila! Prvo je Kelava 'skinuo' zicer Križmanu, ali lopta se odbila do Primorca, koji puca prema nebranjenom golu. Gol je pokušao spriječiti Pivarić, ali je na kraju samo potvrdio izjednačenje.

68. minuta - Mogao je Sylvestr riješiti pitanje pobjednika, ali se na kraju spetljao ispred Prskala.

54. minuta - Kovačić je pucao, lopta opet pogađa nekog od gostujućih braniča, ali ovaj put je Prskalo obranio.

53. minuta - Križman je dobio kao na pladnju loptu od Rocea, ali udarac je bio, najblaže rečeno, traljav...

Kraj prvog dijela!

45. minuta - Rukavini je bio u odličnoj pozicija za udarac, ali u ključnom trenutku se poskliznuo i pao na loptu...

38. minuta - Bombu Leke jedva je u korner odbio Prskalo. Vruće je bilo i nakon udarca iz kuta, ali ipak Vidina lopta nije bila precizna.

29. minuta - Dinamo je uz dosta sreće poveo. Alispahić je pucao sa 16-17 metara, lopta je na putu do mreže pogodila Stranatića i završila u mreži.

25. minuta - Istra je zaprijetila iz kontre. Roce se sjurio prema vratima Modrih, ali Kelava je bio brži.

20. minuta - Dinamo je bolji u uvodu utakmica, ali pulska obrana je zasada na visini zadatka.

9. minuta - Autor prvog udarca na gol bio je Mateo Kovačić. Otišlo je pokraj gola.

Utakmica je počela!

Premda je prva utakmica igrana u Puli i završila je 1:1, u prednosti je ipak Istra 1961. Naime, došlo je do zamjene domaćinstava zbog vremenskih nepogoda koji su u veljači pogodile kontinetalni dio Hrvatske, pa su Puljani na svojem "Drosini" bili gosti. Pogodak koji su postigli znači da im je u Maksimiru dovoljno i 0:0 za prolazak u polufinale. Ukoliko dvoboj završi 1:1, odmah po isteku 90-te minute odluka o polufinalistu dobila bi se izvođenjem udaraca s bijele točke.

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Stranatić, Marić, Milić, Anđelković, A. Pamić (od 66. Bačelić-Grgić), Batarelo, Križman, Roce (od 73. Ottochian), Belle (od 78. Primorac);

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Pivarić, Leko, Badelj, Alispahić, Kovačić (od 85. Krstanović), Rukavina (od 63. Sylvestr), Beqiraj (od 74. Sammir).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:27