TRENERA BRINE BELUPO

Jurčić strahuje od atmosfere: 'Ako ne padnemo pod utjecaj vanjskih faktora, slavit ćemo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2013. 14:14

Dan uoči derbija, a svega par minuta prije novog odlaska u Split na konferenciju za medije došao je trener Krunoslav Jurčić i najavio utakmicu.

- Nema nekih novih dojmova. Odradili smo završni trening, na redu je ručak i krećemo u Split - rekao je trener pa nastavio o stanju u momčadi:

- Maksimalno smo spremni pokazati sve što znamo i možemo, a to je puno. Dečki su potpuno spremni, atmosfera u momčadi je odlična i svi skupa jedva čekamo početak utakmice.

Kakav Dinamo možemo očekivati na Poljudu:

- Igrat ćemo onako kako smo trenirali u Turskoj i inzistirati na prepoznatljivosti u igri; onako kako Dinamo želi igrati. Dakako, iz kola u kolo ćemo tražiti da ta igra bude još brža, čvršća i bolja. Idemo odigrati dobru utakmicu, a ako ne padnemo pod ugođaj na stadionu ili neke druge vanjske faktore - odigrat ćemo jako dobru utakmicu.

Trener smatra kako ponovni odlazak na jug Hrvatske neće utjecati na izvedbu momčadi:

- Mileni (Milan Bilić, vozač autobusa, nap.a.) nas dovede u Split za četiri sata i tu nema nikakvog smisla tražiti alibi. Imamo maksimalan komfor u autobusu, spavamo u super hotelu i nemamo se što žaliti - jasno je poručio trener.

- Maksimalno smo spremni pokazati sve što znamo i možemo, a to je puno. Dečki su potpuno spremni, atmosfera u momčadi je odlična i svi skupa jedva čekamo početak utakmice.

Ipak, do subotnje utakmice sa Slavenom su tek dva dana:

- To je problem jer ćemo u noći doći u Split, a već za dva dana nas čeka Slaven pa je pitanje hoće li se igrači uspjeti regenerirati; iako to ovisi i o terenu na Poljudu i kakvo će biti stanje momčadi nakon utakmice. U svakom slučaju, za našu izvedbu na Poljudu to nije bitno.

Trener nije htio raspravljati o neutemeljenim optužbama koje su dolazile iz Splita posljednjih dana već je kratko i jasno rekao:

- Ma nema se tu što više pričati. Tko god je vidio tamo teren - sve mu je bilo jasno - poručio je strateg Modrih te još jednom prokomentirao momčad Hajduka:

- Andrijaševića cijenim, Vuković je u dobroj formi... Ima tu igrača koji znaju igrati, a krasi ih srce i ta pozitivna energija.

O Šimuniću Jurčić kaže:

- Imao je večer prije utakmice crijevnu virozu i odluka je bila na njemu, a on bi igrao i u nedjelju; bio je spreman za zagrijavanje kao i ostali. Normalno jede i naravno da je danas u još boljem stanju.

Na put s 19 igrača

U autobus za Split krenulo je 19 igrača: Ivan Kelava, Romeo Mitrović, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Jozo Šimunović, Josip Ćalušić, Josip Šimunić, Josip Pivarić, Luis Ibanez, Arijan Ademi, Jerko Leko, Ivan Tomečak, Marcelo Brozović, Alen Halilović, Sammir, Duje Čop, Fatos Beqiraj, Ivan Krstanović i Ante Rukavina.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:37