Srdjan Vrancic / CROPIX
POVRATAK U FORMU

Modri optimizam: 'Bijeli neće dugo izdržati, a u Eindhovenu ćemo napraviti pothvat'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. listopad 2013. 08:53

Zavladao je optimizam u Dinamovoj svlačionici, prvi put nakon duljeg vremena. Ozarena lica igrača koji su donedavno hodali pognutih glava i smrknutih lica. Četiri gola Hrvatskom dragovoljcu možda nisu posve zadovoljila Zorana Mamića - no on je trener i mora pribjegavati “odgojnim mjerama” - ali igračima su ulili novu dozu samopouzdanja. Odjednom ništa ne izgleda nedostižno i nepremostivo.

- Partijom protiv PSV-a visoko smo si podignuli letvicu i sad moramo nastaviti u tom ritmu. Sve ide nabolje, nismo još otpisali niti Europu, još se nadamo prolasku skupine - rekao je Ante Rukavina, koji se, dakako, osvrnuo i na činjenicu da Modri gledaju u leđa Hajduku. Doduše, samo zbog gol-razlike, ali...

- Nije to ništa strašno, nije Hajduk odmaknuo. Igramo sve bolje, i vjerujem da ćemo na kraju prestići Bijele!

Jerko Leko nakon dugo vremena bio je u udarnoj momčadi, nosio je i kapetansku vrpcu u odsutnosti Joea Šimunića. Ipak je on uz Šimunića najstariji, njegova riječ ima težinu i u svlačionici, ali i u javnosti. A on također tvrdi da je Dinamo na dobrom putu.

- Trebali smo Dragovoljcu zabiti još koji gol, za još malo samopouzdanja. Atmosfera u svlačionici sve je bolja, dobra smo klapa, drago mi je i što sve bolje igraju domaći dečki. Vjerujem da smo sposobni napraviti pothvat i pobijediti PSV-u u Eindhovenu, vratiti se u igru i u Europskoj ligi - kazao je Leko, koji respektira Dinamove konkurente u borbi za naslov prvaka, ali im i poručuje:

- Hajduk se digao, nosi ga publika, ta pozitivna agresija. Splićani su prvi, ali neće to dugo trajati, dostići ćemo ih. Liga 10 donijela je neizvjesnost. Rijeka igra odlično i sjajno se drži, međutim, sve to nije nam opravdanje da na kraju ne osvojimo naslov!

Leko se, dakle, vratio u momčad odigrao dobru utakmicu protiv Sigećana.

- Drago mi je i da sam imao kapetansku vrpcu, da sam odigrao 90 minuta. Vjerujem u sebe, očekujem da u nastavku sezone budem konkurentan - kazao je Leko.

Samopouzdanje se vratilo, a to je bio preduvjet za popravak situacije. Sad bi trebala slijediti konkretna djela, nastavak dobrih igara i pobjeda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:32