Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PODRAVINA - RIJEKA 1-3

Kek bijesan: 'Igrači su podcijenili klub i navijače, imat će problema sa mnom!'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. listopad 2013. 18:03

Malo je nedostajalo da se narodna veselica u “centru svijeta” pretvori u seznaciju. Rijeka je protiv Podravine izvela preokret za 3-1, a Matjaž Kek nije ni slutio da će u osmini finala Kupa potrošiti toliko živaca.

Hrabri trećeligaš, predvođen 40-godišnjim Miljenkom Mumlekom, sat je vremena mučio momčad koja je još prošli tjedan u šahu držala sedmerostrukog prvaka Francuske. Pred oko tisuću gledatelja, Podravina je na trenutke igrala kao da se radi o životu i smrti, no kad je dvoboj stigao u poodmaklu fazu, a Leon Benko ušao u igru, razlika u klasi (i kondiciji) isplivala je na površinu.

Ludbrežane je u prvom poluvremenu na životu držao vratar Saša Dreven. Bivši čuvar mreže Varteksa, koji je krajem prošle godine bio prvak Singapura, nabijao je frustracije redom Krstanoviću, Ajayiju i Brezovcu. Mozak ofenzive s druge je strane bio Mumlek, koji je i na pragu petog desetljeća života pripremao nerješive zagonetke za Rijekine braniče. Zbog prekršaja na Mumleku do poluvremena su požutili Brezovec i Pokrivač.

Nakon 15-minutnog zatišja u nastavku, Ludbreg je proključao. Podravina je povela nakon što je Vargić skinuo čistu priliku Valjka, a odbijanac pokupio Denis Bochl i pospremio ga u lijevi kut Rijekinog vratara.

Gosti su tada vidjeli da je vrag odnio šalu pa ubacili u višu brzinu, što igrači Zorana Kastela više nisu mogli pratiti. Rijekino je izjednačenje stiglo nakon osam minuta. Boras je ubacio s desne strane, a gužvu u šesnaestercu iskoristio Alispahić za svoj treći gol sezone.

Kek više ništa nije prepuštao slučaju pa je u 69. minuti u igru uveo i Leona Benka, kojemu je trebalo samo šest minuta da Riječane dovede u vodstvo. Domaćini su loše očistili jedno okomito ubacivanje, a Benko je spretnom reakcijom prebacio Drevena. Do kraja je prvi golgeter HNL-a stigao povisiti i na konačnih 3-1, realiziravši u 90. minuti penal kojeg je izborio Sharbini.

Vidno nervozni Matjaž Kek nakon utakmice je najavio da će svojim igračima na sutrašnjem sastanku priuštiti jezikovu juhu.

- Rekao sam im što ih čeka i kako se moraju ponašati, ali neki od njih me očito nisu shvatili ozbiljno. Zbog toga će imati probleme sa mnom.

* Očito je nakon gostovanja na Gerlandu bilo teško motivirati igrače za “seosku utakmicu”?

- To nije moj nego njihov problem. Ući u utakmicu sa 50 posto intenziteta je podcjenjivanje sporta, našeg kluba i navijača koji su nas došli podržati. Bit će veselo na sastanku - najavio je Kek.

Dvostruki strijelac Leon Benko rekao je da je igrao i na lošijim terenima od ludbreškog.

- Žalosno je da smo se toliko morali mučiti, ali zbog toga ljudi vole nogomet. Nismo si mogli dopustiti još jedno ‘Nedelišće’...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 00:43