Ronald Gorsic / CROPIX
DINAMO - HAJDUK 4-1 (1-1)

Modri nakon penala srušili Hajduk, Maksimir se zaljubio u Soudanija i Migliorea

Nogometaši Dinama otvorili su novu sezonu osvojivši Superkup nakon što su na stadionu Maksimir pred 12.000 gledatelja pobijedili Hajduk nakon izvođenja penala
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. srpanj 2013. 19:56

Pablo Migliore izbacio je iz takta Jozinovića i Tomičića i donio Dinamu još jedan trofej, Superkup kojeg su u Maksimiru unaprijed zacrtali, da bi ga na kraju morali osvojiti na dramatičan izvođenjem jedanaesteraca. Modri, koji se traže i tek ispituju vlastite opcije i mogućnosti, dali su Bijelima prigodu da u Maksimiru odigraju neodlučeno. Iako je Igor Tudor postavio momčad s nizom poletaraca, ta ekipa s "mliječnim zubima" hrabro se držala, u Split nisu odnijeli pehar ali jesu zadovoljstvo i samopouzdanje za HNL i Europu.

Jurčićev sastav krenuo je sramežljivo, taktizerski, odavao je dojam momčadi koja nije sigurna koliko može i što joj je Hajduk u stanju prirediti. Još su daleko od forme. Bijeli se nisu uplašili, imali su i najbolju šansu u prvih pola sata pogreškom Jedvaja, ali u '34. Modri su izigrali gostujuću obranu i krasno režiranim golom poveli.

1:0 - Čop (34)

Soudani, od čijeg su driblinga hajdukovci zazirali više nego od "paklene naprave" izvrsno je od prve gurnuo loptu za Čopa, koji je ostao sam u kaznenom prostoru i - probio Kalinića. Prije toga Dinamo je s nekoliko dodavanja izbacio iz ravnoteže gostujuću obranu.

Related content

Hajduk, koji je u Maksimiru istrčao s najmlađom ekipom u povijesti u službenim utakmicama, hranio se dotada ozbiljnom dozom optimizma. Držali su i terensku i rezultatsku ravnotežu, a da je Mario Pašalić u 17. minuti imao više koncentracije ili rutine, i vodili bi. Ako Tin Jedvaj nije potpisao za Tottenham, prema prezentiranom na večerašnjem dvoboju - možda i neće. Cinici bi rekli da ga Kruno Jurčić ne želi izgubiti, stavio ga je na njemu neprirodnu poziciju desnog braniča, na kojoj je bio jedan od najlošijih na terenu. Pa neka si Englezi misle... Jedvaj je tako gurnuo loptu u trk Pašaliću, kojem istrčava Migliore i brani udarac. Modri vratar, iako kritiziran na pripremama, potvrdio je imidž čuvara mreže s reputacijom.

Dinamo je predstavio prinove i - El Arabija Soudanija. Pojačanje iz Vitorije Guimaraes, bočnog ofenzivca koji bi se i vratio pomoći defenzivi, a kad je jurnuo Goran Jozinović, nije ga hvatao ni lasom. On je publiku, učmalu od kalkulacija i nekonkretne igre, podigao na noge s nekoliko vještih driblinga, asistirao i ušao u priliku koju je Kalinić spriječio. Sve to u završnih 15 minuta prvog poluvremena, kad je i Fernandes stigao u sjajnu šansu za povećanje vodstva; Hajdukov golman obranio mu je udarac "jedan na jedan". No Soudani, čija je lopta i početkom nastavka prohujala tik kraj vratnice, bio je malo i "Livaja" kad nije poštivao suigrača u izvrsnoj poziciji za pogodak nego htio sve sam obaviti driblingom. Ponekad treba uzeti stvar u svoje ruke, ali sebičnost nije najbolja karakteristika. Bijeli su to znali kazniti.

Igor Tudor tek je u završnih 20-ak minuta aktivirao Sušića, nakon što je Duje Čop mogao povećati prednost, a akcije gostiju bile rijetke poput kuna u njihovoj blagajni. Torcida se nije umarala gurajući im vjetar u leđa i u 76. minuti su slavili.

Related content

1:1 - Caktaš (76)

Addy, Ganac čiji nastup ne odiše sigurnošću, srušio je Kouassija na vrh kaznenog prostora, a Mijo Caktaš s bijele točke pogodio lijevi donji kut Migliorea.

Jurčić je u završnici uveo i Alena Halilovića, međutim Dinamo, što bi se očekivalo od favorita na domaćem terenu, nije imao moći stisnuti Bijele, što su i pokušavali, Kalinić je sigurno branio. No, popravili su to pogodivši sva četiri puta iz jedanaesteraca.

DINAMO - HAJDUK 4-1 (1-1) (Čop 33 / Caktaš 76-11m)

Related content

Nakon izvođenja jedanaesteraca bolji je bio Dinamo. Jozinović je promašio penal, a Tomičiću je obranio Migliore.

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

90. minuta - Brozović je sa 17 metara pucao visoko preko gola. Izgleda da će odluka o pobjedniku pasti nakon jedanaesteraca.

87. minuta - Alen Halilović je pucao sa 18 metara, lopta je prošla kroz šuku nogu, ali nije iznenadila Kalinića.

79. minuta - Soudani je dvaput pokušao glavom. Prvi put je bio blokiran, a nakon kornera je iz teške pozicije pucao preko gola.

75. minuta - Addy je srušio Kouassija, jedanaesterac za Hajduk! Caktaš je izjednačio s bijele točke.

75. minuta - Addy je srušio Kouassija, jedanaesterac za Hajduk!

67. minuta - Velika pomutnja u 16-ercu Hajduka, lopta se stalno odbijala do Duje Čopa, na kraju je udarac jedinog strijelca na utakmici otišao preko vrata.

60. minuta - Milić je krasno proigrao Jozinovića na lijevoj strani, bočni igrač Bijelih se sjurio skroz do Migliorea, ali udarac mu je u posljednji trenutak bio blokiran.

58. minuta - Prva velika šansa za Dinamo u drugom poluvremenu. Junioru se vratila lopta nakon 'flipera', Čileanac je namjestio šansu Soudaniju, koji je sa 13-14 metara pucao pokraj gola.

54. minuta - Slab udarac Soudanija, Kalinić bez problema brani.

Počelo je u nastavku.

Related content

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVRIJEME!

43. minuta - Velika prilika za Dinamo. Ademi je izbacio Fernandeza u priliku, Čileanac je bio sam ispred Kalinića, ali vratar Bijelih sjajno je pročitao njegovu namjeru.

33. minuta - Dinamo je poveo iz svoje prve prave prilike. Bilo je to brzopotezna akcija iz tri poteza. Brozović je proigrao Soudanija, koji je iz prve izbacio Čopa u šansu. Bivši napadač Hajduka nije imao milosti prema svom matičnom klubu - s desetak metara pucao je kroz noge Kaliniću i zatresao mrežu.

28. minuta - Raspoloženi Soudani napravio je pravi slalom u 16-ercu, ali njegov udarac otišao je paralelno uz gol-liniju.

17. minuta - Stopostotna prilika za Hajduk! Jedvaj je servirao čistu priliku Pašaliću, koji je bio potpuno sam ispred Migliorea, ali argentinski vratar sjajno je zaustavio zdarac mladog hajdukovca.

14. minuta - Nakon kornera lopta je došla do Tončija Mujana, čiji je udarac sa 16 metara otišao visoko preko gola. Inače, pomlađeni Hajduk dosta se hrabro suprostavio Dinamu, uglavnom se igra ispred Migliorea.

6. minuta - Arijan Ademi je oduzeo jednu loptu na sredini terena, pucao je sa 18 metara, ali ravno u Kalinića.

2. minuta - Vršajević je ubacio s desne strane, a Migliore je uhvatio loptu ispred Kiša.

Utakmica je počela!

Oba trenera su iznenadila sa sastavima, pogotovo Igor Tudor. Naime, trener Hajduka ostavio je na klupi Maloču i Sušića, a od prve minute igraju Milić i Pašalić. S druge strane, Jurčiću je u posljednji trenutak otpao Šime Vrsaljko, tako da će od prve minute Tin Jedvaj.

DINAMO (4-1-4-1) Migliore - Jedvaj, Addy, Šimunić, Ibanez - Ademi - Soudani, Husejinović (od 68. Husejinović), Antolić, Fernandes - Čop

HAJDUK (4-3-3) Kalinić - Vršajević, Milić, Milović, Jozinović - Anđelković, Pašalić (od 70. Sušić) - Caktaš - Kouassi, Mujan (od 85. Mikanović), Kiš (od 55. Tomičić).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 15:22