Srdjan Vrancic / CROPIX
MAKSIMIRSKI MERCATO

Vrsaljko potpisao za Genou, Dinamu četiri milijuna eura i 25 posto od budućeg transfera

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2013. 16:01

Osim Tina Jedvaja, još jedan igrač Dinama otišao je na Čizmu . Dinamo i Genoa dogovorili su transfer Šime Vrsaljka u redove talijanske momčadi.

Šime Vrsaljko u četvrtak je potpisao ugovor s novim klubom i napustio Dinamo: - Gotovi su svi detalji i Šime Vrsaljko je igrač Genoe. Hvala Vrsaljku za sve što je dao Dinamu posljednjih godina, ali nogomet je takav posao i došlo je vrijeme za rastanak. Očekivali smo to, planirali i zato i jesmo doveli Ivu Pinta koji igra poziciju desnog bočnog. Šimi želimo sve najbolje u karijeri i vrata našeg klubu su mu uvijek otvorena – rekao je nakon završetka posla sportski direktor Modrih Zoran Mamić.

Taj transfer već se naviještao danima, a sportski direktor Zoran Mamić nam je prije dva dana potvrdio da je stigla službena ponuda od 4 milijuna eura plus 25 posto od budućeg transfera.

Kad je u pitanju Vrsaljko, sve je bilo jasno onog trenutka kad je kupljen Portugalac Ivo Pinto. Uostalom, ta prodaja nazirala se još završetkom prošlog prvenstva. U to vrijeme stigla je i ponuda iz Bayera, klub iz Leverkusena je Dinamu na ime odštete ponudio 5 milijuna eura, ali je ponuda odbijena. Naravno da ćete se s pravom zapitati zašto je odbijena bolja ponuda? Iz jednostavnog razloga što je u igri taj “postotak od budućih transfera” koji može biti izdašan ukoliko klub-kupac preproda igrača. Na tu kartu su igrali u Maksimirskoj 128. Vjeruju da će Šime iz Genoe ostvariti plasman u neki jači klub za veću svotu.

Vrsaljka, povremenog hrvatskog reprezentativca, želio je i Manchester City, na onoj utakmici play-offa Lige prvaka u kojoj se u dramatičnoj utakmici zagrebački klub preko Malmöa plasirao u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu, po njega je privatnim avionom došao Roberto Mancini, ali je crveni karton protiv Šveđana zaustavio njegov transfer.

Vrsaljka je želio i Everton, zato u Dinamo nisu odmah odgovorili na ponudu koja je stigla iz Genoe. Malo su taktizirali, jer se špekuliralo da će Englezi ponuditi više od Genoe, ali s obzirom da se nisu javljali, odnosno da su odašiljali signale da se još malo pričeka dok poslože roster momčadi, Dinamo se ipak odlučio za prodaju Genoi koja je bila nestrpljiva i željela Vrsaljka što hitnije priključi momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 17:26