Ronald Goršić/CROPIX
DINAMO UOČI NOVE SEZONE

MODRI NA PRIPREMAMA Fernandes igra k’o 'senior', Migliore zna 'zaplivati'!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. lipanj 2013. 09:30

Junior Fernandes predstavio se u lijepom svjetlu na utakmici s Olimpijom. Na prvi pogled djeluje kao čovjek koji bi vrlo brzo mogao postati jedan od ključnih igrača Dinama. Zasada još radi po posebnom programu, jer se nije naigrao u Bayeru iz Leverkusena. Njegovo dovođenje u ovom trenutku izgleda kao pun pogodak. Ako slučajno ne znate, Čileanac je na jednogodišnjoj posudbi, a Dinamo ima pravo otkupa ugovora u 50-postotnom ili 100-postotnom obliku. Ako Fernandes bude i dalje ovako izgledao na treninzima i utakmicama, gotovo je sigurno da će se maksimirska vrhuška odlučiti na otkup ugovora. Jasno da ne treba brzati s konačnim zaključcima, treba se uvjeriti u sposobnosti čileanskog reprezentativca kad krenu prave utakmice, no po onome što smo uspjeli vidjeti, teško je vjerovati da je bi nešto moglo krenuti po zlu. Čovjek zna igrati nogomet, a brzina mu je glavni forte.

- Fernandes pokazuje osobine jako dobrog igrača. Donio je neka nova mjerila o pojmu brzine u hrvatski nogomet. Ako ste gledali njegove golove, jako mnogo ih zabija glavom, skočan je, a brzina i skočnost su povezani. Iz mjesta ima sjajan odraz - kaže trener Jurčić.

Dok Fernandesu možemo upisati veliki plus, zasad nam je velika nepoznanica vratar Pablo Migliore. Na ogledu s Olimpijom iskazao je nesigurnost, osobito kod istrčavanja, dva puta je “zaplivao” u prazno.

- To je posljedica činjenice da tri mjeseca nije branio. Branio je pet sezona zaredom u San Lorenzu, ne dovodim u pitanje njegove kvalitete. O tome ne treba razgovarati. Samo želim da što prije dođe u natjecateljsku formu. Na svakoj utakmici dobivat će po 90 minuta kako bi stekao sigurnost, jer osnovna stvar koja se gubi kad se ne brani je osjećaj za prostor - tu temu zaključuje Dinamov trener.

Kad smo već kod hvatanja optimalne natjecateljske forme, kondicijski trener Zvonko Komes nam je rekao da bi svi igrači Modrih trebali potpuno natjecateljski spremni 20. srpnja. Pripreme su tako prilagođene, da je umjesto prvaka Luksemburga u ždrijebu za Ligu prvaka stigao neki jači suparnik, koncepcija priprema bi bila ponešto drukčija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 17:12