Željko Hajdinjak / Cropix
ISPROVOCIRALI HRVATE

Slovenska policija: 'BBB-i su mirno gledali utakmicu, za nerede su krivi Ljubljančani'

Piše: HinaObjavljeno: 26. lipanj 2013. 15:03

Na sinoćnjoj pripremnoj utakmici između Dinama i ljubljanske Olimpije na gradskom stadionu u Ptuju došlo je do nemilih scena između Bad Blue Boysa, navijača zagrebačkog, te Green Dragonsa, navijača ljubljanskog nogometnog kluba, a policija je privremeno pritvorila i kaznila novčanim globama 20 izgrednika i tako spriječila neposredan kontakt i obračun navijača.

Pritvoreni su 19 pripadnika skupine Green Dragonsa te jedan navijač Dinama.

Kako je u srijedu u priopćenju za javnost navela policija, incidentna situacija počela je provokacijama navijača Olimpije, na što su navijači zagrebačke momčadi pokušali ući na igralište, ali su spriječeni.

Iako je gledanje pripremne utakmice bilo omogućeno samo predstavnicima dva klubova i novinarima zbog loših iskustava koje slovenska policija ima s Bad blue Boysima, u okolicu stadiona došle su navijačke skupine oba kluba te izazvale izgred zbog kojega je policija bila primorana upotrijebiti suzavac i pendreke, a više navijača privremeno pritvoriti.

Prema priopćenju mariborske policije, do stadiona u Ptuju došlo je najprije 150 Bad Blue Boysa iz Zagreba, koji su kroz ogradu mirno pratili utakmicu, ali ih je nešto kasnije vikom i nedoličnim ponašanjem počela provocirati skupina od dvadesetak navijača Olimpije. Šest navijača zagrebačke momčadi nakon toga je preskočila ogradu stadiona, ali ih je policija zaustavila pa su se mirno vratili svojoj skupini izvan stadiona.

No, kako bi spriječila kontakt dviju navijačkih skupina i narušavanje javnog reda i mira mira, policija koja je osiguravala susret upotrijebila je protiv skupine zagrebačkih navijača prisilna sredstva, pendreke i suzavac te ih udaljila od skupine Green Dragonsa. Tom su prilikom pojedinci iz skupine Bad Blue Boysa na policiju bacali boce. Policijskom intervencijom uspjelo se u namjeri da ne dođe do izravnog kontakta i sukoba "navijača". Pri tome je bilo pritvoreno i novčano kažnjeno 19 navijača slovenskog kluba, a na isti način sankcioniran je i jedan iz skupine navijača Bad Blue Boysa.

Kako u srijedu navode slovenski mediji, to nije bio jedini ispad hrvatskih i slovenskih navijača ovih dana jer su se još u subotu tijekom pripremne utakmice u Kranjskoj Gori između Olimpije i Rijeke, koja je završila rezultatom 4:0 za Riječane, sukobili pripadnici riječke Armade i ljubljanskih Green Dragonsa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 04:36