Ronald Gorsic / CROPIX
MODRI U LIGI PRVAKA

Ante Čačić: 'Znam da ćemo biti autsajderi, ali Dinamov cilj je proljeće u Europi!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 29. kolovoz 2012. 01:01

Dinamo je ponovno dio elite! Prednost protiv Maribora koju su ostvarili u Maksimiru su znalački čuvali, potom i podebljali. Sammir iz kornera i povratna lopta Čopa gurnula je Tonela u priliku koju ovaj nije mogao propustiti. Do kraja je to bila jednosmjerna ulica... Moglo je to biti i više od ovih 1-0, ali tko će pamtiti rezultat iz Ljudkosg vrta kada na Maksimiru ponovno zasvira himna Lige prvaka.

- Svjetla reflektora pripadaju igračima. Imamo 31 utakmicu bez poraza? I ušli smo u Ligu prvaka a da nismo izgubili utakmicu. Jel' itko to napravio? - pitao se Ante Čačić nakon utakmice koji se pristojno zahvalio na gostoprimstvu i poželio domaćinima uspješnu Europsku ligu, a sebi i svojima da poprave lanjski dojam.

- Svi s ovih prostora su autsajderi u Ligi prvaka, ali to ne znači kako ćemo se predati. Upravo suprotno, vi znate kada sam došao u Dinamo što sam si stavio za cilj. Proljeće u Europi. I od toga ne odustajem - tvrdi trener Čačić. Vidjelo se kako je teško prolazio mariborskih 90. minuta. Adrenalin ga nije puštao dugo nakon utakmice. I ima puno pravo malo napustiti svoju uobičajnu mirnoću i staloženost. Jer, ne ulazi se svaki dan među 32 najbolja nogometna kluba u Europi...

Bilo je vremena i za zahvale. Nakon svlačionice koja je bila prva u nizu, ona slijedeća je išla u smjeru uprave kluba.

- Hvala veliko vodstvu Dinama. Da nema Barišića i Mamića, ne bi bilo niti nas - nije zaboravio trener onoga koji drži ključeve blagajne. A ona se preko noći napunila s desetak milijuna eura.

Linker
19. rujan 2024 20:21