Mario Todorić / CROPIX
DUGOROČNO RJEŠNJE

Mišo Krstičević ostaje do ljeta 2013., Lothar Matthäus i Jose Mari Bakero se nudili Hajduku

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. ožujak 2012. 12:39

Mišo Krstičević nekoliko je proteklih mjeseci bio glavni kandidat za nasljednika Balakova, stoga nije iznenađenje da je 54-godišnji Pločanin čovjek koji uskače na uvijek vruću klupu Bijelih, što je jučer službeno potvrdio i Hajduk:

- Mišo Krstičević novi je trener Hajduka - kratko je rekao glasnogovornik kluba Ante Bilić.

Možda je novost činjenica da će se Hajduk i Krstičević u novim ulogama vezati 15 mjeseci, a ne samo do kraja sezone kako se prvotno najavljivalo. Međutim, Krstičević je tražio vrijeme za rad, a u Hajduku su bez duljeg razmišljanja pružili pozitivan odgovor. Prema ugovoru koji će se danas i službeno potpisati na jutarnjoj press-konferenciji, Krstičević će biti trener Hajduka i za sljedeću sezonu, što govori da se na njega računa puno dulje. Nije Krstičević privremeno rješenje, klub s njim ima viziju stvaranja mlade momčadi.

Tko je Mišo Krstičević? S kakvim iskustvom raspolaže da bismo od njega očekivali velika djela na Hajdukovoj klupi, što je inače obveza svakoga tko preuzima trenersku dužnost na Poljudu? Krstičević je još jedan od bivših igrača Hajduka, snažni vezni nogometaš s kraja 70-ih i početka 80-ih godina prošlog stoljeća. U trenerskoj karijeri upisao je tek nekoliko samostalnih iskustava. Pločanski Jadran na početku karijere, Ljubuški, Neretva, Jadran Tučepi, zatim trećeligaški Trogir u proljeće 2007., na kraju sezone umjesto Mila Nižetića, te naposljetku KF Tirana iz koje se u ljeto 2011. vratio na Poljud preuzevši juniorsku momčad.

- S Poljuda sam otišao kao trener juniora i opet sam se vratio u toj ulozi. Želim prekinuti dominaciju Dinama -–kazao je kada je prošloga ljeta ponovno dobio mandat u juniorskoj momčadi Hajduka.

Lothar Matthäus i Jose Mari Bakero, dva velika nogometna imena, ponuđena su Hajduku u četvrtak ujutro čim se po Europi pročulo da je Balakov otišao u Kaiserslautern. Bakero je dobio otkaz u poljskom Lechu krajem veljače, dok je Matthäus do listopada prošle godine bio izbornik Bugarske. No, prošla su vremena kada je Hajduk imao za skupog stranca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:09