Vladimir Dugandzic / CROPIX
PRVA HNL

Uspješan debi Krstičevića. Caktaš donio Hajduku tri boda protiv Cibalije!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2012. 19:58

Prema najavi trener Krstičević promijenio je sustav igre Hajduka, odlučio se na formaciju 4-2-3-1, a na poziciji dvojice zadnjih veznih igrača postavio je dvojicu mladih, Andrijaševića i Radoševića. Ispred njih su bili desno Ozobić, u sredini Anas te lijevo Caktaš, a u vrhu napada prvi strijelac Splićana Vukušić.

Do zasluženog vodstva Bijeli su došli u 36 minuti. Vukušić je na lijevoj strani prevario Radotića pa zatim i Tomića te ubacio na drugu stranu kaznenog prostora. Mijo Caktaš mirno je prsima spustio loptu i pogodio suprotni kut pored nemoćnog Matkovića. Nakon prvijenca u Rijeci mladi je veznjak doživio ovacije navijača i na Poljudu.

Šest tisuća gledatelja došlo je vidjeti premijeru Miše Krstičevića na klupi Hajduka. Novi trener dočekan je velikim pljeskom, njegove najave da će Hajduk igrati napadački, čvrsto i agresivno je ono što navijači žele čuti, ali i vidjeti u svakoj utakmici. Momčad je protiv Vinkovčana ispunila te zahtjeve novog trenera, hajdukovcima se ne može prigovoriti na borbenosti, želji i htijenju, kao što im se nije moglo prigovoriti ni dok je na klupi sjedio Krasimir Balakov.

Krstičević je od prve minute pokazao na koji će način voditi momčad. Stalno je stajao uz rub trenerskog prostora, davao upute svojim igračima, potpuno sudjelovao u utakmici.

Torcida je od prve minute diktirala ritam navijanja, a svoj obol atmosferi dala je i malobrojna skupina gostujućih navijača Ultrasa. Vodeći gol Caktaša podigao je navijače na noge, dao dodatni podstrek Bijelima i sasvim sigurno smanjio pritisak Krstičeviću i njegovim igračima. Dobro raspoloženje na tribinama upotpunili su mladi ragbijaši Gordonstouna iz Škotske, njih tridesetak, koji su u Splitu gosti ragbijaša Nade. Zasvirali su Škoti svoje popularne gajde na zapadnoj tribini, zaslužili pljesak splitske publike i odmah od navijača na poklon dobili suvenire Hajduka.

Mišo Krstičević:



'Moram se igračima zahvaliti što su pokazali ono što sam od njih tražio. Pobjeda je sasvim zaslužena. Rekao sam igračima da od njih želim vidjeti što mogu i znaju. Igrali smo onako kako sam htio, napadački, agresivno, hajdučki. Igrači su dobro odgovorili i sad idemo dalje. Zadovoljan sam, bilo mi je važno pobijediti u prvoj utakmici pred našim navijačima' sretan je bio Krstičević nakon utakmice.

' Radošević je odigrao odličnu utakmicu i potvrdio da je veliki potencijal. Već sam rekao da je on igrač za razinu veću od hrvatskog nogometa. Generalno sam zadovoljan sa svim igračima, igrali su na visokoj razini i nisam primjetio da smo padali u igri. Bilo je prigoda, dobre igre i rezultat je pobjeda, sasvim zaslužena' istaknuo je Krstičević.

' Ozobić mi je obećao dva pogotka, nije ih dao, ali sam zadovoljan s njegovom igrom. Što se tiče Anasa Sharbinija vidi se da je velemajstor, on i Vukušić su uistinu Hajdukovi kapitalci i trebamo ih čuvati' dodao je Hajdukov trener.

'Anas neće nastupiti protiv Belupa, jer je dobio karton zbog prekšaja, bolje nego zbog prigovora. Ovo je prigoda da provjerimo druge igrače, možda mladog Ivu Tomaša. Sljedeći tjedan ću dobiti bolji uvid u ostale igrače. Iz tog razloga sam danas na tribinu od napadača poslao Ivana Vukovića, ne poznajem dobro njega ni Ahmada i Lendrića, ali upoznat ću ih. Giga se nije naljutio, prišao mi je nakon utakmice i čestitao' pojasnio je Krstičević svoju odluku.

Mijo Caktaš:



- Iza mene je tjedan iz snova. Da sam mogao poželjeti, ne bih ovako zamišljao dvije posljednje utakmice. Nije nam bilo teško postići taj pogodak protiv Cibalije. Puno je teže bilo primiti loptu nego realizirati prigodu. Trener je od nas tražio napadački nogomet i mislim da smo dobro odgovorili na njegove zahtjeve. Konačnih 1:0 bitno je kao pobjeda, naša prva na Poljudu ovoga proljeća.

Josip Radošević:

- Pogodio sam gredu a nadam se da će sljedeći put lopta ići i koji centimetar niže, da ću stići do pogotka. Trener je od nas veznih zahtijevao visoki pritisak pa smo zbog toga čvrsto izašli na protivničku polovicu. Drago mi je da sam se vratio u momčad i napokon riješio svoj status.

Ante Vukušić:

- Stvarali smo mnogo prigoda i šteta što nismo postigli još pogodaka jer zaslužili smo prema kreiranim šansama. Možda nam je nedostajalo malo koncentracije u završnici, ali srećom to se nije odrazilo na konačni rezultat. Uz ovakvu igru doći će i pogoci. Anas je dobio treći žuti, šteta da ga neće biti protiv Belupa u Koprivnici.

Hajduk – Cibalia 1:0 (1:0)



Split. Gradski stadion u Poljudu.

Gledatelja: oko 6000.

Sudac: Mario Zebec (Cestica pokraj Varaždina) - 7.

Žuti kartoni: Ozobić i An. Sharbini (Hajduk), te Radotić i Čuljak (Cibalia).

Strijelac: 1:0 Caktaš (36)

Najbolji igrač: Ante Vukušić (Hajduk)

Hajduk (4 – 2 – 3 – 1): Blažević (-) – James (6), Milović (6,5), Neretljak (7), Lima (6) – J. Radošević (6), Andrijašević (6,5) – Ozobić (6,5) (od 81. Obšivač -), An. Sharbini (7) (od 90. Kukoč -), Caktaš (7) (od 88. Gabrić -) – Vukušić (7).

Cibalia (4 – 2 – 3 – 1): Matković (6) – Radotić (5,5), P. Tomić (5,5), Župarić (5,5), Čuljak (5) (od 74. Ćorić -) – Mazalović (5,5), T. Jurić (5) (od 80. T. Pavličić -) – Bartolović (5), F. Vitaić (5,5), Koledić (5) – J. Puljić (5) (od 56. Rugašević 5,5).

Kraj utakmice.

90. minuta - Anas je bio u solo prodoru, pucao je s 18 metara, ali je Matković uspio odbiti.

81. minuta - prolazi Vukušić, ali u posljednji trenutak izbija Tomić.

73. minuta - Caktaš sa 20 metara puca preko vrata.

70. minuta - Ozobić oštro ubacuje na peterac, Andrijašević šalje loptu visoko iznad vrata.

66. minuta - Dobra kontra, Anas se sjurio do kornera, ali ispred Vuka odbija Puljić.

65. minuta - Udarac Anasa sa 25 metara, Matković brani.

56. minuta - Splićani nižu prilike iz napada u napad, prvo je tukao Ozobić, a potom Anas, međutim lopte su otišle iznad grede gostujućeg vratara.

54. minuta - Hajduk je mogao do drugog pogotka, Anas je ubacio s desne strane, utrčao je Andrijašević i klizećim startom poslao loptu u gredu.

51. minuta - Hajduk je nastavio ofenzivno kao i na kraju 1. dijela, trener Krstičević očito inzistira na tome da njegovi igrači što prije riješe utakmicu.

Počelo je 2. poluvrijeme

Kraj poluvremena, odličnih posljednjih 10-ak minuta bijelih. Matković je spriječio golijadu.

42. minuta - Sad tuče Caktaš, na odbijenoj lopti je Vukušić čiji udarac ponovo brani Matković.

41.minuta - Tuče Anas sa 16 metara, Matković odbija, Andrijašević je sam, ali vratar Cibalije brani.

40. minuta - Nakon ubačaja, Milović glavom do Neretljaka koji sa 5 metara promašuje vrata.

35. minuta GOOOL!- Vukušić (koji izgleda igra u životnoj formi) je predriblao Puljića i ubacio do Caktaša koji smirio loptu i poluvolejem sa 10-ak metara pogodio mrežu Cibalije.

33. minuta - Ozobić sa 19 metara, nebu pod oblake.

22. minuta - Milović u posljednji trenutak izbacuje ispred natrčalog Koledića.

19.minuta - Anas je izmiješao kompletnu obranu Cibalije, oštro ubacio u peterac, ali vratar Vinkovčana odbija ispred Vukušića .

11.minuta - Ozobić puca sa 20 metara, Matković hvata.

5. minuta - Radoševićeva bombetina sa 20 metara odsjeda na gredi.

3. minuta - Nakon kornera Vitaić tuče sa 12 metara, Milović odbija.

Počela je utakmica.

Linker
24. rujan 2024 07:10