KRSTIČEVIĆEVIH 365 DANA

Mišo bi na ljeto mogao birati - potpis novog ugovora s Hajdukom ili odlazak Štimcu!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 30. ožujak 2013. 09:14

U sjeni utakmica Štimčeve reprezentacije, njegov nekadašnji asistent iz zagrebačke epizode Mišo Krstičević obilježio je godinu rada na Poljudu. Prvih 12 mjeseci u ulozi trenera Hajduka. Krajem ožujka 2012. zamijenio je juniorsku klupu seniorskom. Podigao se jednu stepenicu više u klupskoj hijerarhiji nakon što je Krasimir Balakov prihvatio “neodoljivu” ponudu za spas Kaiserslauterna. Krstičević je dobio jednoglasnu podršku Nadzornog odbora koji je bez puno dvojbe imenovao nasljednika bugarskom treneru. Debitirao je protiv Cibalije, pobjedom 1:0 započeo je svoju trenersku misiju u kojoj na predvečerje Uskrsa protiv Zagreba upisuje 40. epizodu.

Osam kola prije kraja Hajduk je u borbi za drugo mjesto i finale Kupa, a momčad je većim dijelom profilirana. Iz Europe je Hajduk ispao na dojmljiv način pobjedom nad Interom usred Milana. Nema se što prigovoriti Krstičeviću za rezultat ove sezone. Mogao je Hajduk imati poneki bod više, ali ne bi to bitno promijenilo ocjenu. Nakon svih problema koje je imao, s kadrom u kojeg se nije ni ove zime smjela uložiti nijedna kuna za pojačanja, rezultat je zaista iznad očekivanja. Jer, momčad je prilično neiskusna krenula u prvenstvo, za mnoge je ovo prva prava prvoligaška godina. Rezultat je bez dvojbe najbolji dio Mišine priče u Hajduku.

Što će biti s Krstičevićem ovoga ljeta? Uprava je naglasila: “Krstičević je tražio ugovor do ljeta 2013., za dalje ćemo razgovarati.” Lipanj je blizu, ugovor istječe, a razgovora još nema. Jedan rasplet ipak je razvidan. Ako Krstičević osvoji Kup, onda ima pravo izbora. Hajduk će mu u toj opciji ponuditi ugovor, jer navijači još uvijek čvrsto stoje uz Mišu koji će tada dobiti i epitet “trofejni”.

Hoće li Mišo prihvatiti ugovor, to je već drugo pitanje, jer moguće je da poslije naporne godine u Hajduku prihvati i neki drugi izazov. Primjerice, može preći i u Štimčev stožer ovoga ljeta ili se otisnuti u inozemstvo kako bi vani naplatio rad s Poljuda. Ima tu raznih opcija, ali u svakoj je Mišo gazda situacije ako osvoji Kup. Međutim, ako nema Kupa u vitrinama, mijenjaju se relacije. Bez trofeja ostaje na čistini, sam na aerodromskoj pisti. Male su šanse za ostanak u tom scenariju.

Zašto? Zato što u klubu nema jedinstvenu podršku, a s osvojenim drugim ili trećim mjestom u prvenstvu, neće ostaviti neizbrisivi trag u srcima navijača. A zna se da navijači imaju veliku ulogu u biranju poljudskih kadrova. Hoće li “pločanski tigar” na Poljudu preživjeti godinu zmije (po kineskom horoskopu)? Neka uzme Kup, pa će sam odlučivati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 06:44