Duje Klarić/CROPIX
TRENER BILIH

Mišo Krstičević je težak karakter, kada jednom nekog prekriži, taj može ići iz kluba

Prvi igrač koji je naletio na njegov britki jezik i seriozni pogled bio je Anas Sharbini. Od prvog treninga Krstičević nije trpio njegovu indolentnost
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 31. ožujak 2013. 10:40

Tvrd je karakter Mišo Krstičević. Brzo plane, ali se ne gasi brzo. Kada jednom nekog prekriži, taj odmah može napustiti svlačionicu. Ali, ne staje na svlačionici, jer ono što misli kaže i na drugom katu Poljuda. Predsjednik Brbić zato je jasno poručio: “Znam da sve radi u interesu Hajduka, ali Krstičević mora ukrotiti svoj temperament.“ Lako je reći, no kako to učiniti u 55. godini.

Svađa sa sportskim direktorom Krešićem krajem veljače prerasla je u klupski skandal, a uzbuđeni Krstičević završio je na pregledu srca. Međutim, iz toga je sukoba izašao kao pobjednik dobivši samostalnost u radu, bez Krešićeve “kape”. Ali, i prije se znalo da je Mišo temperamentan. Prvi igrač koji je naletio na njegov britki jezik i seriozni pogled bio je Anas Sharbini. Od prvog treninga Krstičević nije trpio njegovu indolentnost. Zato je Sharbini odigrao samo jednu utakmicu u mandatu Krstičevića i potom je tri i pol mjeseca bio u posebnom tretmanu tražeći klub. Ali, i tu je Krstičević dobio satisfakciju izjavom predsjednika Brbića: “Morali smo prodati Anasa jer nije se uklopio u svlačionicu i više nije mogao igrati u Hajduku.”

Krstičević je postavio jasne kriterije radnih obveza, ali i ponašanja unutar kluba. Andrijaševića je prijavio radi neodlaska na turnir u Gabelu, Caktaša zbog odnosa prema navijačima kratko je preselio na samostalni trening. Žestoki karakter i neukrotivi temperament osjetili su i oni koji nisu na Poljudu. Na Kantridi je prošle jeseni došao na presicu, rekao “hvala” i otišao s govornice. U Zaprešiću je galamio kontra sudaca. S Matom Neretljakom zakvačio se poslije utakmice u prosincu prošle godine, a stoperu Rijeke još je nešto imao kazati i mjesec dana kasnije na pripremama u Turskoj. Nije lako s Mišom. Nije lako onima koji su s njim, a kamo li suparnicima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 08:32