Ronald Goršić/CROPIX
SVESTRANI PREDSJEDNIK

Bjelica otkriva: ' Mišković je u Hrvatskoj gazda Rijeke, ali i moje Spezije u Italiji!'

'Mi se čujemo stalno, niti jedan od ovih igrača iz Rijeke nije došao bez mog blagoslova'
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. rujan 2014. 10:12

Nenad Bjelica na klupi je “male Rijeke”, talijanski B-ligaš Spezia uistinu se nakrcao Hrvatima. Čulina, Datković, Miloš, Šitum, sad Brezovec i Čanađija.

- Ha, istina je da ljudi znaju reći da je previše naših u stranom klubu loša stvar, međutim ja to ne gledam tako. Nikad nitko nije imao popusta, siguran sam da mi to neće biti problem - rekao nam je Bjelica, koji je u prvom kolu Vareseu suprotstavio momčad bez ijednog našeg igrača.

- Tako je ispalo, neki su ozlijeđeni, Miloš je bio na klupi... Šteta, izgubili smo 2:1, iako smo bili bolji, dosuđen je protivniku i sumnjiv penal. Ali moram priznati, ni ja nisam bio pravi, glava mi je više bila u tim transferima, dolascima i odlascima, sad se napokon mogu usredotočiti na momčad i igru. Došlo je 12 novih igrača, trebat će nam malo vremena da se uigramo.

Kako iznutra izgleda ta suradnja s Rijekom, tko je tu gazda?

- Damir Mišković je apsolutni gazda! I to je dobro. Sad se sve polako slaže, na skoro sve igrače koji su došli na posudbu imamo pravo prvokupa, što dosad nije bio slučaj. Cilj je otprilike isti kao i lani, biti među prvih osam, premda je budžet za oko pet milijuna manji. Ali ja mislim da možemo možda biti i iznad osmog mjesta.

Mišković je dakle gazda. Znači li to da samo nazove i kaže “sutra ovaj i onaj dolaze iz Rijeke”?

- Ne, nikako. Mi se čujemo stalno, gotovo svaki dan, pita me za mišljenje o svakom igraču i onda odlučuje. Nijedan od ovih nije došao bez mog blagoslova, ili, ako hoćete, bilo je nekih igrača za koje me pitao, a ja sam rekao “ne”.

Ipak, dojam je da je dolazak Brezovca, ne toliko Čanađije, mnoge iznenadio, pogotovo Matjaža Keka, koji je čak i pomalo burno reagirao?

- Brezovec je baš igrač kakav mi treba, nedostaje mi u momčadi ta količina agresivnosti i čvrstine. Nije ta priča od jučer, o dolasku Brezovca i Čanađije govori se od prvog mog dana ovdje, samo se čekalo da završi europski play-off, da se vidi ishod. Tu se prvenstveno izašlo ususret Brezovcu, koji nikad nije igrao u inozemstvu, da ostvari tu želju, da nešto zaradi. Bez obzira na to što je ovo druga liga, to je prilika za dokazivanje u inozemstvu, Brezovcu je 28 godina i možda mu je to i zadnja prilika. Shvaćam Matjaža da mu nije drago što je ostao bez igrača, ali on je odličan trener i pronaći će brzo adekvatnu zamjenu Brezovcu...

Linker
22. rujan 2024 11:36