Vladimir Dugandžić/CROPIX
AUSTRALSKA POSLA

Miličević & Luštica: 'Živimo za pobjedu protiv Dinama, kao i cijeli Split i Dalmacija!'

Ne plašim se ni Rukavine ni Beqiraja. Čestitam im na plasmanu u Ligu prvaka, ali oni nemaju veće srce od mene - rekao je iskusni obrambeni igrač Ljubo Miličević
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. rujan 2011. 16:50

Pred derbi na Poljudu (subota, 20 sati) na konferenciju za medije su došli Milo Nižetić, Ljubo Miličević te Steven Luštica. Bijeli poslijepodne odlaze na Brač, trening u Postirama zakazan je za 18 sati.

- Želim spektakl i praznik nogometa, dosta je "rata" po medijima, očekujem da se okrenemo igri. Ako iskažemo fanatičnu borbenost, očekujem pobjedu, a prednost su i naši navijači - otvorio je pressicu Nižetić.

- Dinamu želim pobjedu protiv Reala, ali želim naša tri boda u derbiju. Naša prednost su kompaktnost i ekstreman motiv - nastavio je.

Na pitanje: čija je struka bolja?, Nižetić je poentirao: A što vi mislite? Nakon što su novinari odgovorili šutnjom, član Uprave Hajduka zadužen za struku odgovorio je:

- Za svoje ću uvijek govoriti da su najbolji, kako za struku, tako i za igrače.

Od dvojice hrvatskih Australaca prednost je dobio mlađi, Steven Luštica:

- Živim za pobjedu protiv Dinama, kao i cijeli Split i Dalmacija. Ovo je moj prvi derbi. Dosadašnje sam gledao putem satelita, sjećam se 2:0 pobjede i gola Ibričića prije dvije i pol godine. Nisam sanjao da ću tako brzo zaigrati u derbiju.

Koga poznaješ iz Dinama?, pitali su novinari.

- Ako mislite odakle prijeti najveća opasnost, to je svakako Sammir.

Ali koga baš poznaješ? Šimunića?, inzistirali su predstavnici medija.

- Ah, naravno da njega poznajem, iz istog smo grada, ali sada kao da ga ne poznajem, zaključio je mladi veznjak Luštica.

Ljubo Miličević se na teren vratio prvi put nakon europskog ogleda sa Stokeom.

- Najvažnije je da budem zdrav. Derbi je veliki rivalitet, a ako ne pobijedimo, bit će nervoze i bit će teško do kraja sezone.

Jeste li igrali ovako velike utakmice?

- Igrao sam velike utakmice, ali ovo je drukčije. Kad navijači razviju transparente na cijelom sjeveru i istoku, onda je to nešto posebno.

A koliko euforija može biti inspirativna? - zanimalo je novinare.

- Naši navijači su najbolji na svijetu, ali moramo ostaviti srce na terenu. Treba se kontrolirati i paziti da se ne dogodi neka glupost na terenu.

- Ne plašim se ni Rukavine ni Beqiraja. Čestitam im na plasmanu u Ligu prvaka, ali oni nemaju veće srce od mene - rekao je iskusni obrambeni igrač Ljubo Miličević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 10:35