Zagreb,170710Nogometna utakmica 1.HNL,Superkup Dinamo Zagreb protiv Hajduk-a Split koja je odigrana u Maksimiru. Jorge Sammir Cruz Campos i Srdjan Andric .Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX
SPLITSKI KUTAK

Nema više Ercega, Rapaića...: Samo su Andrić i Anas iz ove momčadi zabili Dinamu

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. rujan 2011. 14:45

Svaka je pobjeda važna, ali pogoci u derbiju i junaci koji su potpisali takve uspjehe najdulje ostaju u sjećanju navijačima. Igrači Hajduka poput Rapaića, Računice, Ercega, Ibričića, Gabrića i Kalinića ostaju 'vječni junaci’ u legendardnim pričama navijača Bijelih upravo zbog pogodaka koji su Hajduku donosili pobjede u derbijima.

Nažalost, današnja momčad Hajduka ima samo dva igrača koji su zabijali Dinamu u Bijelom dresu. Srđanu Andriću uspjelo je to čak četiri puta, dok je Anas Sharbini bio strijelac prošle godine. Mrežu Dinama u HNL-u je tresao i Ante Vukušić, ali golgetera Bijelih zbog ozljede stopala nema u subotnjoj utakmici.

Andrić je čak četiri puta zabijao Modrima, s tim da je debitantski nastup u derbijima upisao još u ožujku 2000. Prije 11 godina kod trenera Matkovića zaigrao je u startnoj postavi kada je Hajduk odigrao 0:0 u Maksimiru. Na prvi pogodak čekao je godinu i pol, zabio je u derbiju u listopadu 2001. godine, za pobjedu 2:1 u Maksimiru. Pola godine kasnije već je upisao i drugi pogodak Modrima, a potom je u 2003. čak dvaput zatresao mrežu Dinama, oba puta glavom, u jednoj od najvećih pobjeda Bijelih nad velikim rivalom.

Uz Andrića slast pogotka u najvećoj utakmici HNL-a osjetio je i Anas Sharbini. Na asistenciju Ibričića u strijelce se upisao prošle godine postavivši konačni rezultat 1:1. Anas je u dresu Rijeke jednom bio Dinamov 'krvnik’, u prosječnoj utakmici u studenom 2008. godine Anas je pogotkom doveo Rijeku do tri boda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 20:50