Drago Sopta/Cropix
SENZACIJA IZ RUSANOVE

Mamić i Šuker pronašli nasljednika Slavena Bilića. Novi izbornik bit će Igor Štimac!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 04. svibanj 2012. 23:52

Zvuči pomalo senzacionalno; Igor Štimac ovog je trenutka najozbiljniji kandidat za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Nije prvi put da se barata s njegovim imenom, i lani se negdašnjeg reprezentativca spominjalo kao mogućeg nasljednika Slavena Bilića nakon poraza u Grčkoj. Tada od toga nije bilo ništa, no čini se da bi se lako moglo dogoditi nakon Eura.

Ovaj put priča je krenula iz izvora bliskih i Zdravku Mamiću i Davoru Šukeru. Prvo smo dobili informaciju da se sprema spektakularna vijest koja će pokazati jedinstvo nogometnog sjevera i juga, da bi procurilo kako je riječ o Igoru Štimcu kao novom šefu Vatrenih.

“To je vrlo blizu, neki su razgovori obavljeni”, rečeno nam je iz krugova Rusanove.

Štimac nam je sam potvrdio spremnost da preuzme jednu od najatraktivnijih funkcija u državi.

- Davor Šuker bit će novi predsjednik HNS-a. Radujem se razgovoru s njim, doista nije nemoguće da budem izbornik reprezentacije. Za razliku od prošle godine, sada bi to mogla biti mnogo serioznija opcija, ali pričekajmo još malo.

Ne smeta vam uloga Zdravka Mamića, bez njega se ne donose strateške odluke u Kući nogometa. Jeste li spremni za suradnju?

- To nije pitanje Mamića, funkcija izbornika je nacionalna tema, oko toga moraju se složiti svi koji nešto predstavljaju u našem nogometu. Čekaju nas teške kvalifikacije za SP u Brazilu, u skupini su vrlo jaki protivnici Škotska, Belgija, Srbija, Wales i Makedonija. Prvi ću Šukeru čestitati ako uspije ujediniti nogometu Hrvatsku. A što se tiče mojih referenci, spreman sam za izbornički posao - kaže Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 05:43