Drago Sopta / CROPIX
LEGENDE PROGNOZIRAJU

Marko Mlinarić: 'Nije pametno prognozirati derbije, ali mogao bi odlučiti Krstanović'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. veljača 2013. 15:37

Što o derbiju misle bivši dinamovci, kako su doživjeli odgodu nedjeljne utakmice, te prepucavanja nakon iste, vjeruju li u trijumf Modrih, imaju li osjećaj tko bi mogao odlučiti okršaj u Dioklecijanovom gradu?

- Evidentno je da se utakmica u nedjelju nije mogla igrati, sve druge priče nemaju smisla. Tko je kriv? Krivo je - loše vrijeme. Uz činjenicu da poljudski travnjak nema dobru drenažu i da Hajduk, kako čitam, nema novca da poduzme nešto na tu temu - kazao nam je Marijan Vlak.

Bivši vratar i trener Dinama apostrofira da s odgodom utakmice nitko nije stekao nikakvu prednost.

- Dinamo je bio favorit u nedjelju, favorit je i danas jer je kvalitetniji. Međutim, Hajduk sa svojim posebnim motivom i agresivnošću također nije bez šansi. Mladi su, uz pomoć publike mogu stvoriti velike probleme Dinamu.

Vlak je zaključio...

- Bitno je da nakon utakmice ne ostanu nikakvi repovi kao naprimjer iza one koju sam ja vodio na Poljudu kad smo izgubili 2:0. Ta se odigrala na rubu regularnosti, sjećate se onih konfeta s tribina, prekida...

Bivši Modri centarfor Goran Vlaović će također kazati da su Modri favoriti.

- Kvalitetniji su, ali jasno je da u derbijima često kvaliteta nije presudna. Hajdukovce će pokretati veliki naboj i huk s tribina, siguran sam da će biti jako, jako zanimljivo. Modrima će možda smetati činjenica da se opet moraju vraćati u Split, put tamo pa nazad, pa onda opet put...

Slaže se kako se utakmica u nedjelju nije mogla odigrati zbog nemogućeg travnjaka.

- O tome je bespredmetno raspravljati. Tko će odlučiti derbi? Kad bih to znao, igrao bih igre na sreću.

Veliki Modri vratar Željko Stinčić ima zanimljivo mišljenje.

- Siguran sam da derbi neće odlučiti vratari!

A tko će onda?

- Presudit će vezna linija. Tu smo jači, a igrač odluke bit će - Sammir! On je uvijek inspiriran protiv Splićana, zahvaljujući njemu mi ćemo se danas veseliti na Poljudu.

'Centarfor svih centarfora', Slaven Zambata, pridružuje se svima onima koji su mišljenja da je dobro što se derbi s nedjelje porebacio na srijedu.

- To je jedino bilo logično, pa ne razumijem ove priče da se ipak moglo igrati, odgoda je bila jedino logična.

Kad se radi o prognozi, Zambi će kazati.

- Dinamo je u laganoj prednosti, ali derbi ima draž neizvjesnosti jer Hajduk nosi entuzijazam.

Igrač odluke?

- Znate, ja kao bivši centarfor uvijek gledam tko nosi 'devetku'. Derbi će odlučiti napadači. Kad je Dinamo u pitanju, onda je to Duje Čop, a kod Splićana to može biti Anton Maglica! Najbitnije je da svi uživamo u nogometu.

Marko Mlinarić nije želio prognozirati čovjeka odluke.

- Joj, kad bih to znao, onda bih danas navačer bio milijunaš.

Ipak je popustio...

- Nekako mi se čini da bi Čop mogao zabiti. Ili Krstanović. Njemu ide protiv Hajduka. Bolji smo, ali tko zna kako će završiti. U derbijima nikad nije bilo pametno prognozirati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 00:32