Vladimir Dugandžić/CROPIX
RASKID UGOVORA

Marin Tomasov na ljeto prelazi u Dinamo!? Sinovčić: Sve opcije su otvorene!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. ožujak 2012. 23:21

Marin Tomasov zatražio je raskid ugovora na štetu Hajduka, njegov slučaj je na Arbitraži HNS-a. Kad se god spomene Tomasov i njegova situacija, automatski ga se povezuje s Dinamom. Iz jednostavnog razloga što je svojevremeno, prije no što će iz Stanova preseliti na Poljud, Zdravko Mamić ponudio Reni Sinovčiću 1,5 milijuna eura za Marinov dolazak u Maksimir.

Konačno, kad se počela prikazivati ova sapunica oko nepotpisivanja Tomasovljeva ugovora s Majstorima s mora koji je stopirao Nadzorni odbor poljudskoga kluba, opet se mladi napadač dovodio u vezu s maksimirskim klubom.

- Mi smo zainteresirani za svakog dobrog igrača, pa tako i za Marina Tomasova. Ali, igrače koje mi želimo dovesti u svlačionicu moraju stići bez odštete - bio je tada jasan sportski direktor Zoran Mamić.

Nakon toga Zdravko Mamić i Reno Sinovčić našli su se za istim stolom u zagrebačkom hotelu Westin, gdje se održavala Skupština HNS-a, a taj sastanak uz kavicu mnogi su povezivali s razgovorom o dolasku Tomasova u Dinamo. Potvrda jesu li razgovarali ili nisu o talentiranom hajdukovcu nikada nije stigla. Međutim, Tomasovljevim zahtjevom za raskidom ugovora saga se opet intenzivira.

Jučer smo nazvali Renu Sinovčića i otvoreno ga pitali postoji li mogućnost da Marin Tomasov u ljetnom prijelaznom roku potpiše ugovor s Dinamom. Priznajemo, očekivali smo vrludanje, izbjegavanje merituma stvari jer je Tomasov još uvijek igrač Hajduka.

Međutim, Sinovčić nas je jučer iznenadio vrlo indikativnom rečenicom.

- Na ljeto su u slučaju Marina Tomasova sve opcije otvorene! I tom rečenicom ću zaključiti tu priču - kazao je Sinovčić.

Dakle, ako smo dobro shvatili, sasvim je razvidno da Tomasov i Sinovčić dolazak u Dinamo drže itekako mogućom opcijom. U Dinamu se nisu izjašnjavali, uostalom, već smo spomenuli onu rečenicu sportskog direktora koja je sasvim jasna.

Mamić i Sinovčić lako će se dogovoriti



Njihov je odnos jedan od naintrigantnijih u HNL-u? Malo su neprijatelji i 'puškaraju’ jedan prema drugome iz svih oružja, a potom su poslovni partneri koji pregovaraju. Sjećamo se kako je zadarski 'gazda’ jednom javno optužio Mamića da 'ne zna što govori jer je na kokainu’, dok je maksimirski šef njega prozvao 'novigradskim ribarom’. U borbama za HNS uvijek su na suprotnim stranama, pa i na onoj čuvenoj prosinačkoj Skupštini bili su na braniku svojih kandidata, u prvim redovima. Pamtimo i onu sezonu u kojoj je Dinamo ispao u Ligu za ostanak, tada se naveliko pričalo da je jedini Mamićev cilj izbaciti Zadar iz Prve lige, jer su Zadar i Sinovčić veliki Hajdukovi i Štimčevi saveznici. Na kraju je Zadar i ispao iz Lige.

Međutim, koliko god bili neprijatelji, kod obojice je prisutno poštovanje prema onom drugome. U posljednje vrijeme srdačno se pozdravljaju, a nekoliko zadnjih Dinamovih gostovanja u Zadru bile su 'kamilica’, Mamić je čak znao ući i u Zadrovu svlačionicu i čestitati igračima Zadra. Predstavnik Zadra Josip Bajlo, pak, najbliži Sinovčićev suradnik, bio je jedan od rijetkih predstavnika klubova iz HNL-a koji su došli na lanjsku proslavu stotog Dinamova rođendana u HNK-u. Osuđeni su na takav odnos, čas se ljube čas se tuku, ali nisu toliko neprijateljski orijentirani da se ne bi mogli dogovoriti oko Tomasova.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a ...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 01:18