Vladimir Dugandzic / CROPIX
STIŽE LOKOMOTIVA

Marin Brbić ljut zbog izbora sudaca: 'Bruno Marić na Poljudu? To je političko sljepilo'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 23. listopad 2013. 14:51

U Poljudu se danas na press konferenciji pred novinarima pomalo iznenađujuće pojavio predsjednik Hajduka Marin Brbić. Bilo je riječi o raznim stvarima, o predstojećoj utakmici s Lokomotivom u subotu, rođendanu Torcide, kazni za utakmicu na Kantridi, sucima Mariću i Fegešu...

- Evo, trećina je prvenstva, želio sam vas malo vidjeti, da se podružimo u laganom tonu. Iskoristio bih ovu prigodu pred derbi s Lokomotivom, da pozovem navijače da dođu u subotu na Poljud. Neka nam pomognu da ostanemo prvi na tablici, na prirodnome mjestu koje nam pripada... - rekao je Brbić.

- Čestitam unaprijed 63. rođendan Torcidi, oni su uvijek naš dvanaesti igrač, ali zamolio bih ih da se suzdrže od pirotehnike, posebno topovskih udara, ali i baklji. Ne treba dokazivati koji su najbolji navijači, to se zna. Lijepo je bilo u Kranjčevićevoj protiv Dragovoljca, sami naši navijači na tribinama.

Osvrnuo se zatim Brbić na zamjenu domaćinstva Rijeke i Zmaja iz Blata na Korčuli u šesnaestini finala Hrvatskoga kupa.

- Rijeka jest dobila s 11:0, ali pitanje je bi li bilo tako da su igrali u gostima. To je kršenje propozicija, Rijeka je dobila mogućnost igrati kod kuće iako je bilo drukčije određeno. Smatram da je tako narušena regularnost natjecanja.

Potom je predsjednik Hajduka govorio o kazni od 200 tisuća kuna, koju bi "bijeli" morali platiti zbog nereda na utakmici s Rijekom na Kantridi, a za koju je domaćin kažnjen upola manjim iznosom. Hajduk je podnio žalbu na kaznu.

- Ograđujem se od bilo kakvih nereda, ne opravdavam ih, ali disciplinski sudac Krešimir Vlajčević nama ništa nije obrazložio ni argumentirao zašto smo kažnjeni. Kad smo prije dvije godine kažnjeni nakon derbija Hajduk - Dinamo na Poljudu, onda je sve detaljno obrazloženo, kako smo isključivi krivac mi kao domaćini.

- Sada je Rijeka organizirala doček naših navijača, "tampon zonu" između njih i domaćih navijača, a opet smo mi kažnjeni duplo više. Zato smo podnijeli žalbu.

Još je Brbić govorio o Riječanima, o njihovoj odluci da Mato Neretljak i Josip Tadić, igrači koje su posudili Zadru, ne mogu igrati protiv njih.

- Na taj način indirektno se naštetilo i Splitu, sljedećem protivniku Zadra. Neretljak i Tadić ovako će biti svježiji i odmorniji za tu utakmicu. S druge strane, mi smo Hrvatskom dragovoljcu posudili Krešu Ljubičića, nismo se miješali u to hoće li igrati protiv nas i igrao je,

Na kraju je Brbić prokomentirao i odabir sudaca za subotnju utakmicu s Lokomotivom. Sudit će Bruno Marić, a pomoćnik će mu biti Saša Fegeš. Dvojac je to koji je prije dvije godine Hajduku poništio regularan gol Ivana Lendrića protiv Splita u Parku mladeži, nakon čega je tadašnji predsjednik "bijelih" Hrvoje Maleš pokrenuo Uskokovu akciju protiv Željka Širića i Stjepana Djedovića.

- Smatram da je političko sljepilo angažirati takve suce da nam sude na Poljudu, posebno Marića koji je recidivist. Nije ni njemu lako, na njemu će biti pritisak. Neću unaprijed govoriti da će suditi loše, mi ove sezone zahvaljujući Dušanu Kukiću imamo dobro suđenje, ali nije trebalo delegirati ove suce za utakmicu s Lokomotivom - kazao je Brbić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 18:38