POLJUDSKA META

Nakon Jensa Anderssona u Hajduku na mjestu sportskog direktora žele - Bokšića!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. listopad 2013. 11:16

Premda je predsjednik Marin Brbić prije dva dana rekao “do kraja studenoga ne pričamo o sportskome direktoru”, procurilo je da je Alen Bokšić prva želja Hajduka za mjesto koje od početka listopada stoji upražnjeno odlaskom Jensa Anderssona!

Zasad je Bokšić uistinu samo želja, ali jasno je da se ta želja lako može i ostvariti. Jer, Bokšić je prije devet dana zatvorio jednu stranicu karijere otišavši zajedno s izbornikom Igorom Štimcem iz stožera reprezentacije. Bokšić je obnašao dužnost prvog asistenta Štimcu i to je bio njegov povratak nogometu nakon nepunih pet godina. Taj prvi post-igrački angažman Bokšića bio je upravo u Hajduku, a kako sada stvari stoje, mogao bi i treći posao biti na Poljudu.

U svibnju 2007. godine Bokšić se na poziv tadašnjeg predsjednika Branka Grgića vratio u Hajduk i preuzeo zaduženje rješavanja pitanja sportske politike kluba. Naime, u Hajduku je tada funkcionirao tercet ljudi zaduženih za kreiranje prve momčadi i omladinskog pogona. Uloga sportskog direktora bila je podijeljena između Šurjaka, Ercega i Bokšića, s time da se upravo Bokšić istaknuo kao prvo ime u tercetu. Iz tog razdoblja seže i prva poveznica između Bokšića i aktualnog trenera Igora Tudora, jer Bokšić je u izaslanstvu Hajduka bio na pregovorima u Torinu gdje je u lipnju 2007. dogovoren povratak Tudora iz Juventusa u bijeli dres.

Njihov drugi susret dogodio se u reprezentaciji Hrvatske pod izbornikom Štimcem gdje je Tudor, kao i Bokšić, također bio jedan od članova stručnog stožera sve do trenutka kada je u svibnju ove godine preuzeo klupu Hajduka.

Poveznica Bokšića i Tudora jako je bitna, jer nakon odlaska Anderssona koji je četiri mjeseca obnašao funkciju sportskog direktora, Hajduk traži jako domaće ime, a jasno je da bivši igrači Bijelih s velikom igračkom prošlošću i dobrim poznanstvima u svijetu nogometa uvijek imaju pravo prvenstva.

Linker
22. rujan 2024 20:20