Srdjan Vrancic / CROPIX
SLOŽNA SVLAČIONICA

MAMIĆU REKLI 'NE’ Igrači pristaju na odgodu plaćanja, ali ne i na smanjenje ugovora!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. veljača 2012. 23:12

Možda je taj dojam umjetan, možda je to samo posljedica ovisnosti jednih o drugima zbog izbivanja od kuća, a po povratku u zagrebačku svakodnevicu opet će sve biti kao i prije, međutim, čini se da Dinamova svlačionica na ovim pripremama diše mnogo homogenije nego dosad.

Tako se svlačionica uspjela složiti oko apela zbog navijača, nitko od igrača doduše nije htio zbog rizika izlaziti u javnost imenom i prezimenom, ali cijela je svlačionica dogovorno stala iza kapetana Badelja i ostalih suigrača koji su mete sve težih uvreda. Ispada da su turbulencije i fristracije koje su 'napale’ klub zadnjih mjeseci ipak djelovale pozitivno na igrače, čini se da su se ujedinili i glede Mamićevih najava kresanja primanja. Naime, zaključak mnogih službenih i neslužbenih razgovora jest da će igrači izaći klubu ususret, kad je u pitanju odgoda plaćanja.

Svi su svjesni da je recesija pogodila i Dinamo, da ne može nitko biti izuzet od toga i igrači će prihvatiti Dinamovu ponudu da dobivaju fiksnu plaću od šest tisuća eura mjesečno te da zaostatke do iznosa ugovornih rata dobiju kad stigne novac od idućeg europskog nastupa ili transfera. Spremili su dovoljnu dozu strpljenja i oko toga neće raditi probleme. Jasno, govorimo o načelnom dogovoru svlačionice, nikad se ne zna hoće li netko iskočiti iz tih okvira kad se konačno postavi to pitanje, i kad će trebati potpisati papir.

Međutim, isto je tako načelni dogovor da igrači neće pristati na drugi dio Mamićevog plana, na smanjenje ugovora! Tu ponudu velika većina igrača ne želi niti saslušati, takav scenarij uopće ne dolazi u obzir. Tu će popuštanja teško biti. Možda je i to jedan od razloga što u Portugal nisu na kraju, niti na jedan dan, došli Zdravko i Zoran Mamić, svjesni da igrači nisu spremni do kraja podmetnuti leđa i odreći se određenog postotka svojih ugovora.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 05:30