ENIGMA U MAKSIMIRU

Ne pozdravljaju igrače, ne prate treninge... Zašto su se Mamići udaljili od momčadi?

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. veljača 2012. 12:03

Koliko je Zdravko Mamić razočaran Dinamovim igračima najbolje će možda oslikati detalji iz svlačionice Lokomotive. Naime, u razgovoru s nekim igračima Lokosa saznali smo da je Mamić često znao proći kraj svlačionice “mlađe sestre”, a kad je iz nje čuo pjesmu, navratio je pozdraviti igrače. Oduševio se, kaže svjedok, atmosferom u Lokomotivi, znao je nekoliko puta to popratiti riječima.

- Gdje bi meni bio kraj da u Dinamu imam takvu škvadru u svlačionici?! Da barem mogu sad sve vas prebaciti tamo, da malo podignete atmosferu, vi ste prava ekipa, a ne oni..

U jesenskom dijelu sezone, dok je sve još štimalo, običaj je bio da Zdravko Mamić, prije važnijih utakmica, boravi s igračima u karanteni, barem jedan dio vremena, da večera zajedno s momčadi i motivacijskim govorima podiže atmosferu. Bilo je često i smijeha i priče, i zdravice i pjesme, bilo je, doduše, i povišenih Mamićevih tonova na račun nekih igrača, prije svih Sammira. No, sve su to uz egidu “ma znate Zdravka”, igrači promatrali bez previše uzbuđivanja, te su večere ili ručkovi na kraju ipak donosili pozitivnu “vibru”.

Zašto su igrači pogođeni odnosom Zdravka Mamića prema njima ako im je prije smetalo što ih stalno kritizira i vrijeđa u svlačionici? Naime, sad je, vjerojatno obostrano, sve preraslo i u inat, svlačionica nije najbolje prihvatila način na koji im je Mamić predočio novu monetarnu politiku. Prvo im nije isplatio, a tek je onda rekao da im ni neće sve isplatiti. Svakako netko može reći da se ponašaju kao uvrijeđene damice, jer nitko ništa javno ne govori, samo rogobore i mrmljaju, no, zapravo, oni se osjećaju izdanima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 07:16