Drago Sopta / Cropix
JE LI VLATKU ODZVONILO?

Mamićev vjetar u leđa: HNS zbog Vrbanovićeve kaznene prijave mijenja Statut

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2011. 15:47

Tko dolazi na mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza? Dugo je figuriralo ime Davora Šukera, on i sada ima jake pobornike u osječkoj struji i šire, međutim novi kandidat s najvećim izgledima je - Damir Vrbanović. Iza njega stoji Zdravko Mamić, koji očito nije uvjeren da je Šuker pravi izbor za predsjednika, iako drži kako bi Zlatna kopačka trebala imati ulogu u HNS-u.

Damir Vrbanović direktor je Dinama, dopredsjednik Natjecateljske komisije Uefe, predsjendik ZNS-a, član brojnih foruma i čovjek koji je davno otvorio mnoga vrata u Nyonu. Spominjalo ga se kao glavnog tajnika, da bi eto postao glavni izbor za predsjednika.

Vrbanović se u ponedjeljak morao pojaviti na Županijskom sudu u Zagrebu u suđenju negdašnjem direktoru Croatije Tomislavu Horvatinčiću, a protiv njega je također davno podnijeta kaznena prijava vezana za gradnju stadiona u Maksimiru. No, u HNS-u to ne drže smjetnjom, štoviše, najavljena je promjena Statuta po kojoj član Skupštine ne bi mogla biti samo osuđena osoba, a ne kako sada stoji “svatko protiv koga se vodi kazneni postupak za djelo za koje je predviđena kazna zatvora od tri godine ili veća”. U Kući nogometa tvrde da bi taj stavak mogao biti izbrisan i iz zakona. No, to su već teme koje zadiru u političke, a ne nogometne izbore. Kako god, dok se stranke bore za vlast u Saboru, HNS će bez utjecaja državne politike obaviti svoju promjenu na čelu nogometne vlade.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 18:34