Ante Cizmic / CROPIX
POLJUDSKI TRILER

Mamić: Znao sam da će oni pasti u finišu!; Tudor: Hvala na lijepom pitanju o ostavci...

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 01. rujan 2014. 00:40

Pad Hajduka u zadnjih dvadeset minuta utakmice i Dinamov preokret od 2-0 u 3-2 teško je doživljen na Poljudu. Nakon ispadanja iz Europe od Dnjipra sad je Hajduk zamrznut na "minus devet" iza Dinama, pa se može reći da je i prvenstvo više manje završena priča. Barem ako se govori o tome da bi se Hajduk mogao uplesti u borbu za prvaka...

Trener Dinama Zoran Mamić bio je zadovoljan, a kako i ne bi kad je doživio veliku pobjedu protiv Hajduka: - Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Nije bilo jednostavno, vratili smo se nakon rezultatskog zaostatka, ali zato je nogomet toliko privlačan i uzbudljiv. Nismo bili pravi u prvom poluvremenu, iako smo imali više šansi za gol. Hajdukovci su bili brži, mi smo znali da moramo neke stvari mijenjati u našoj igri, da moramo biti agresivniji. Očekivali smo da će Hajduk fizički pasti kako se bude bližio kraj utakmice, ali nismo očekivali da ćemo imati 0-2. Moji igrači nisu odustajali ni u jednom trenutku i to nam se na kraju isplatilo.

Osim dvostrukog strijelca Čopa, trostrukog asistenta Soudanija i strijelca pobjedničkog gola Henriqueza komplimente je pobrao i mladi Ćorić. Njega je, kaže Mamić, namjeravao staviti od početka: - Lomio sam se oko toga da ga stavim od prve minute, ali nisam želio početi derbi sa dva nova igrača pored Vukojevića. Bilo je logično da Ćorić uđe u situaciji kad smo gubili 0-1. Taj mladić iz utakmice u utakmice pokazuje o kako sjajnom igraču se radi.

Mamić je kazao da ni u jednom trenutku nisu podcijenili Hajduka i da ovo nije bio izlet u Dalmaciju na kupanje: - Teško je govoriti o tome da sad prvenstvo ostaje utrka Dinama i Rijeke, jer ima se još puno igrati. Dinamo ima naviku pobjeđivanja, a raduje me što se vraćaju Taravel i Fernandes.

Igor Tudor nije se mogao složiti s ocjenom Zorana Mamića da je Hajduk pao u završnici utakmice: - To je njegova verzija utakmice. Po meni ključni detalj utakmice bila je situacija kad je Josip Bašić išao sam na golmana i to je trebalo biti 3-0. Da su dinamovci letjeli po terenu nisu, ali da su nas stisli, to jesu. Teško je pomiriti se sa porazom kad imaš vodstvo 2-1 do zadnjih dvadeset minuta. Ali, tamo je Čop bio između pet igrača i zabio je gol, a nama je Bašić bio sam na vratara i nije zabio. Možemo reći da je to bila sportska nesreća, ali i stvar kvalitete. Čestitam mojim momcima. Oni su bili dobri. Nezasluženo smo izgubili, ali to je nogomet.

Tudor kaže da sebi ništa ne zamjera u vođenju utakmice, a na direktno pitanje kolege Tonija Bilića iz Novog lista razmišlja li o odlasku, Tudor je odgovorio: - Hvala ti na tom lijepom pitanju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 11:42