Emica Elvedji / CROPIX
HAJDUK UZDRMAN

TUDOR NASTAVLJA DALJE Brbić: 'Nema govora o smjeni trenera, poraz nije tragedija'

'Igrali smo jako dobro šezdesetak minuta, ali očito da nas je izmorila ona utakmica protiv Dnjepra'
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 02. rujan 2014. 10:32

Ako ćemo biti ironični mogli bismo reći da je Hajduk uspio imati nešto zajedničko s Realom, proteklog vikenda i jedni i drugi vodili su 2-0 i izgubili utakmice: Real na gostovanju kod Sociedada (2-4), a Hajduk u derbiju od Dinama (2-3).

Naravno da su to dvije bitno različite priče, pa čak i u reakcijama nakon poraza. Carlo Ancelotti ustvrdio je da je on, kao trener, odgovoran za poraz i da nešto mora promijeniti u momčadi, dok Igor Tudor odgovara da sebi ništa ne zamjera, a na pitanja o eventualnom odlasku odgovara uz ironičnu zahvalu.

Iako smjena trenera zapravo baš ništa ne bi promijenila, često se takva pitanja prva stavljaju na tapetu nakon poraza i neuspjeha. A Hajduk je u odnosu na uobičajenu praksu, svoju ljetnu priču samo produžio za petnaestak dana, umjesto do Velike Gospe, sezona je praktično završila s 1. rujna.

Bez Europe i na minus devet od Dinama, Hajdukova perspektiva ne izgleda sjajno.

- Nema nikakvih promjena oko trenera, to uopće nije tema za razgovor. Ništa se tragično nije dogodilo. Idemo dalje - rekao nam je u ponedjeljak popodne Hajdukov predsjednik Marin Brbić, preduhitrivši nas s odgovorom na nepostavljeno pitanje.

- Kažem to jer svi danas nešto zovu i pitaju što je s trenerom. A zapravo oko toga nema nikakve priče. Nažalost, izgubili smo utakmicu od Dinama, ali moglo je završiti i drugačije. Na trećoj smo poziciji i ne mislimo se predati. Idemo dalje, prvenstvo je dugo. Svaku ćemo priliku pokušati iskoristiti. Ponavljam, ne treba sad raditi tragediju oko poraza u derbiju. Igrali smo jako dobro nekih šezdesetak minuta, ali očito da nas je ona utakmica u četvrtak protiv Dnjepra puno više istrošila nego što smo mogli pretpostavljati - kazao je Brbić.

Linker
22. rujan 2024 11:29