Drago Sopta / Cropix
GAZDA TRAŽI DOGOVORE

Mamić: 'Zašto nakon pola sata ne možemo trčati? Zašto smo svaki listopad u krizi?'

'Je li kriva selekcija, činjenica da rano počinjemo s pripremama, pa u listopadu već 20 godina ulazimo u krize? To treba analizirati, želim saznati zašto je tome tako'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. listopad 2011. 23:39

Ako ste mislili da se gazda Zdravko Mamić pomirio s činjenicom da su svi u skupini bolji od Dinama, da je to realnost, te da se tu ništa ne može napraviti, prevarili ste se. Nije to u Mamićevu stilu, on je od onih koji juriša goloruk na barikade. Upravo zbog toga će mu Dinamovi treneri morati štošta toga objasniti, jer stariji Mamić se ne miri s ponudom Dinama protiv Ajaxa na maksimirskome travnjaku.

- Ajax je bolji od nas, ali nije toliko bolji kao što je to izgledalo u utorak!

Ta rečenica je apsolutno znakovita. Pametnom dosta. Sve je njome rekao gazda, nikako nije zadovoljan s onim što je vidio, a kad je tako, onda se svi koji se brinu za izgled momčadi moraju pripaziti, te imati jake argumente.

- Meni ovo nije jasno: Ajax dan nakon nas igra prvenstvenu utakmicu protiv AZ Alkmaarom, derbi nizozemske lige, a onda u Maksimiru lete kao avioni, dok mi nakon pola sata više ne možemo trčati?

Mamić će nastaviti...

- Kad je u pitanju procjena nekog igrača, tu ću svoje mišljenje braniti do kraja, ali priznajem, ovo nije moja domena. Je li kriva selekcija igrača, činjenica da rano počinjemo s pripremama, pa u listopadu već 20 godina ulazimo u krize? To treba analizirati, želim saznati zašto je tome tako.

Na kraju je izvršni predsjednik prvi put iskazao i dozu pesimizma.

- Pa, nisam siguran da ćemo to riješiti. Kad nismo uspjeli 20 godina...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 21:33