OKRŠAJ SA SPLITOM

MAMIĆ U SHOPPINGU 'Hoću li kupiti dionice Dinama? Hoću ako nisam u sukobu interesa'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 27. veljača 2015. 17:55

Novi korak prema sezoni bez poraza Dinamo ima u subotu (15 sati) kada na Maksimiru dočekuje Split. Osim bodova, osnovni cilj je isprati gorak okus koji su ‘modri’ donijeli iz Osijeka.

Split je jak u prekidima

- Trebamo pokazati da je ta utakmica bila loš dan. Od početka ćemo igrati agresivno i čvrsto protiv momčadi koja ima velik broj kvalitetnih pojedinaca. Od Cikalleshija, Bellea i Ercega. Jaki su u prekidima - secirao je Zoran Mamić prije nego se prebacio na svoj kadar. Protiv Splita ne računa na Musu, Pivarića i Antolića koji je pomoć za bol u leđima potražio u Zaboku, u klinici Sveta Katarina. Nema niti Soudanija koji ima problem s mišićima.

- Ima neku rupturu i bolje da ga poštedimo.

Već smo pomislili da je Soudani preuzeo ulogu ‘uvrijeđene frajle’ nakon što je Dinamo u fotofinišu prijelaznog roka odbio PSV, Hull City i QPR.

- Iskreno, mislio sam da će Soudani biti nervozan nakon komunikacije koju smo imali posljednjeg dana prijelaznog roka. No, vratio se raspoložen. Nije postavljao pitanja o transferu i ponašao se vrlo pozitivno. Vjerujem da će takav i ostati - objasnio je trener Dinama. U subotu će se Junior Fernandes susresti sa svojim ‘krvnikom’ Dariom Rugaševićem. Nakon duela iz Parka mladeži u prošloj sezoni, Čileanac se oporavljao čak osam mjeseci.

Fernandes bez straha

- Ne treba ga podsjećati. Junior još nije u formi koja ga je krasila prije ozljede, ali ide u dobrom smjeru. Ulazi u duele i ne boji se za nogu - objasnio je Mamić.

Zanimljivo, iako je klub najavio da će u skoroj budućnosti većinu igrača u prvoj momčadi činiti Dinamova djeca, ‘modri’ rijetko kada nastupaju s više od dvoje, troje domaćih igrača ovo proljeće.

- Moramo znati da smo u posljednje vrijeme izgubili šestoricu ‘naših’. Što zbog ozljeda, ponešto i u transferima pa treba vrijeme da se to nadomjesti. Imamo plejadu naših mladića koji dolaze i budite uvjereni da će skoro igrati - rekao je Mamić.

Dionice Dinama

Iako je sutra na rasporedu utakmica protiv Splita, pitanje pretvorbe Dinama i ovog puta bila je neizbježna tema.

- Ne znam jesam li u sukobu interesa ako želim kupiti dionice. Ako nisam, rado bi ih kupio - rekao je glavni strateg Modrih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:38