Ronald Gorsic / CROPIX
BEZ PROMJENA

Mamić razriješio sve dvojbe: 'Moj brat Zoran vodit će momčad i sljedeće sezone!'

Neće biti nikakvih bitnih odlazaka, ova momčad ostaje na okupu ovakva kakva jest - kaže Zdravko
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2014. 22:32

U Maksimiru se posljednjih dana puno priča i špekulira u medijima o mogućim promjenama u Dinamu za vrijeme zimskog prijelaznog roka. Na posljednjoj press konferenciji prije utakmice s Istrom, Zoran Mamić je kazao da klubu stavlja mandat na raspolaganje.

Provlačilo se kroz razne priče da bi se u Dinamo mogao vratiti Vahid Halilhodžić, da je Mamić bacio oko na Nenada Bjelicu, a neki izvori su tvrdili da je izvršni predsjednik čak bio spreman krenuti po Roberta Prosinečkog prije no što će ovaj preuzeti reprezentaciju Azerbajdžana.

- Idemo presjeći tu priču. Zoran Mamić ostaje trener Dinama! On vodi momčad na zimske pripreme, s njime krećemo u nastavak sezone. Stalno nas se kritiziralo da nemamo kontinuitet, pa ćemo ga ovaj put imati. Uostalom, zar nisam rekao da će ovaj Dinamo biti najbolji tek u natjecateljskoj sezoni 2015/16? Ništa se ne može stvoriti preko noći, treba vremena i strpljenja, koje, to u ovom času i priznajem, nismo imali proteklih godina. Nećemo stalno kretati ispočetka, ovoga puta svi nastavljamo na istom brodu - veli Dinamov izvršni predsjednik.

Dakle, Zoran Mamić i njegov stručni stožer nastavljaju dalje. Naravno, biti će im mnogo lakše na proljeće, ako ovog vikenda pobijede Rijeku u Maksimiru, jer bi onda ipak sa zgodnom bodovnom prednošću krenuli u drugi dio sezone po Dinamovu “decimu”.

A što će biti s promjenama u igračkom kadru hrvatskoga prvaka? Kome će se Dinamo zahvaliti na suradnji? Kao i kad je u pitanju trener, razne su se priče ispreplitale. Budimo iskreni, a to smo već nekoliko puta napisali, neki od stranih igrača nisu do sada pokazali da zaslužuju dres modrog kluba. To zorno govore rezultati u europskim utakmicama. Zdravko Mamić se, međutim, ne slaže s našim opservacijama.

- Ni jedan igrač Dinama ne zaslužuje da ga se šutne iz maksimirske svlačionice! Niti jedan...

Tu je izvršni predsjednik na bratskoj liniji s bratom trenerom koji također tvrdi da svaki od ovih igrača zaslužuje dres zagrebačkog kluba.

- Da apsolviramo i tu temu. Neće biti nikakvih bitnih odlazaka, ova momčad ostaje na okupu ovakva kakva jest. Možda se nešto sitno promijeni, ali to će zaista biti mali zahvati. Rekao sam već da ćemo na zimu povući neke poteze, ali da netko krivo ne shvati, neće biti krucijalnog karaktera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 14:26