Uefa.com
NOVO MODRO POJAČANJE

Mamić potvrdio dolazak braniča: 'Pinto je riješen, priključuje sa našoj momčadi'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. lipanj 2013. 09:56

Gotovo je! Portugalac Ivo Pinto u ponedjeljak potpisuje ugovor s Dinamom na pet godina! Toga dana će obaviti i liječnički pregled, a dan kasnije skupa sa sportskim direktorom i Alžircem Soudanijem putuje na pripreme Jurčićeve momčadi u Moravske Toplice. Tako je okončan transfer nogometaša koji su Sportske novosti ekskluzivno najavile prije desetak dana.

- Da, Pinto je riješen, priključuje sa našoj momčadi - potvrdio je izvršni predsjednik Zdrako Mamić.

Tako su Modri zaokružili pojačavanje momčadi za ovu sezonu. Tu su, dakle, Migliore, Fernandes, Soudani i četvrti stranac koji je stigao u ovom prijelaznom roku, Pinto.

Pregovori oko dolaska Pinta nisu bili tako jednostavni. Prva odštetna suma koju je Rio Ave tražio za Pinta iznosila je milijun eura. Međutim, onda se naglo popela na gotovo tri milijuna, da bi se po našim informacijama klubovi dogovorili za odštetu od dva milijuna eura. Dinamo želi graditi jaku momčad, pa se ovoga puta nije štedjelo. Pinto bi prema neslužbenim izvorima trebao zarađivati oko 450.000 eura godišnje.

Pinto (23), dosad branič Rio Avea a sada Dinama, prošlu sezonu proveo je na posudbi u Cluju. Na njegovu dolasku posebno je inzistirao sportski direktor Zoran Mamić koji ga je prvi put gledao u Kazalištu snova, na utakmici Lige prvaka Manchester United - Cluj (0:1). Već tada je kazao: “Pinta moramo dovesti, to je sjajno rješenje za poziciju desnog bočnog.” Gledao ga je mlađi Mamić još nekoliko puta, a zaključno na finalu Rumunjskog kupa između Cluja i Petrolula. Pinto je uvijek ispunio sva očekivanja, pa je pokrenuta akcija njegova dovođenja.

Dolaskom Pinta, približio se transfer Šime Vrsaljka. Mogli bismo zaključiti da je on sad definitivno izvjestan. Prije neki dan Zdravko Mamić nam je kazao:

- Moglo bi se dogoditi da Pinto bude pričuva Vrsaljku!

U to ipak ne vjerujemo. Pinto je došao da bi igrao i bio pravo pojačanje. Pa je logično da se sad otvaraju vrata za Vrsaljkovu prodaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 19:37