Damir Krajac / CROPIX
OPREZ U MAKSIMIRSKOJ

Mamić o Rumunjima: 'Dobra momčad, već smo izgubili od njih, ali ovo je druga priča!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2014. 16:00

Nakon što je u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka ispao od danskog prvaka Aalborga, Dinamo je danas čekao ždrijeb Europske lige. Modre su tako kuglice u Nyonu spojile s rumunjskim Petrolulom s kojim su uoči početka sezone odmjerili snage na pripremama u Sloveniji.

Modri su u tom susretu poraženi s 2:0, a jedan od pogodaka postigao je i legendarni Adrian Mutu koji je ujedno i kapetan momčadi. Rumunjsku 'legiju stranaca', s klupe vodi Razvan Lucescu, inače sin Šahtarova trenera Mircee.

- Rumunjski Petrolul je ozbiljna momčad i dobar protivnik. Čeka nas protivnik koji je druga-treća momčad rumunjskog prvenstva. Već smo ranije s njima odmjerili snage, točnije na pripremama i tu smo utakmicu izgubili. Ali, jedno su pripreme i prijateljski susreti, a drugo natjecateljski nogomet. Gledat ćemo njihove iduće utakmice i pripremiti se što je bolje moguće. Dvije su utakmice, igra se na terenu i tamo treba pokazati koja momčad je bolja - kazao je Zoran Mamić.

Petrolul je uvjerljivo prošao Viktoriju Plzen.

- To pokazuje da su ozbiljna momčad. Nisam gledao susrete, ali zabiti četiri pogotka u gostima sigurno pokazuje snagu.

Trener Zoran Mamić kratko se još jednom osvrnuo i na nedavni poraz od Aalborga koji je i doveo Modre u poziciju da se bore za ulazak u Europsku ligu.

- Teško je, ali moramo ići naprijed, nema alternative. U idućoj utakmici moramo dati sve od sebe, a iz prošlih treba izvući poneku pouku. To je jedini način da prebolimo sve što nam se dogodilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 01:23