Drago Sopta/CROPIX
PARADOKSALNA SITUACIJA

Mamić i Jurčić sretni, Komes rekao tužnu činjenicu: 'Sram me je nakon ovakvog poraza!'

Paradoksalna situacija u Dinamu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. studeni 2011. 11:55

Paradoksalna situacija u Dinamu. Nakon poraza od Reala nogometaši su bili razočarani, utučeni, nikako nisu bili zadovoljni s onim što su ponudili, jer su shvatili da daleko zaostaju za vrhunskim nogometom. S druge strane trener Kruno Jurčić po tko zna koji put ponavljao je da Dinamo 12 godina nije bio u Ligi prvaka i da mora učiti, izvršni predsjednik Zdravko Mamić je čestitao treneru i igračima za sve ono što su do sada napravili u Ligi prvaka, te najavio još 50 posto bolji Dinamo u budućnosti. Šefovi kažu da je sve O.K, 'radnici’ da ne valja. U modernom svijetu teško da će se čuti takvo gledanje na stvari. Kakva je današnja istina Dinama? Realno, Dinamo je primio šest golova od Madriđana iz ovih razloga:

1. Real je igrao bez Ronalda, Di Marije, Khedire, Casillasa, Carvalha i Marcela

2. Mourinho je već na poluvremenu iz igre izvadio Ramosa, Özila i Xabija Alonsa

3. Društvo iz Madrida nakon vodstva od 6:0 se opustilo, te više nije imalo prevelike želje i dalje puniti mrežu Dinama

4. Kelava je obranio nekoliko čistih zicera

Zašto je Dinamo postigao dva pogotka? Pogledajte 'pod tri’. Real i ovakav Dinamo u normalnim okolnostima dijeli rezultat od 10, 11 ili 12:0! U aerodromskoj zgradi prije polijetanja za Zagreb razgovarali smo sa Zvonkom Komesom, vrhunskim stručnjakom za kondicijsku pripremu, čovjekom koji radi kao Jurčićev asistent.

- Mene je sram nakon ovakvog poraza! Mi također treniramo svaki dan, radimo po najmodernijim nogometnim uzusima, nikako se ne mogu pomiriti s takvim porazima, takvom razlikom. Uvažavajući činjenicu da je Real vjerojatno najbolja momčad na svijetu, u europskim utakmicama rijetko se prima toliko golova u tako kratkom vremenu, kao što smo ih mi primili u prvom poluvremenu - kazao nam je Komes.

Dinamo je za manje od dvadeset minuta od početka utakmice primio 4 pogotka! To nije uspjelo niti jednoj momčadi koja je igrala Ligu prvaka još od osnutka tog natjecanja. Pa su tako jučer izjutra već počeli kružiti vicevi na 'temu Dinamo’...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:33