Drago Sopta/CROPIX
IVAN TURINA

'Malmö je bio u krizi, ali sad se dižu, ne treba nikoga zavarati to što su u sredini ljestvice'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2011. 20:04

Nije čekao niti pozdrav, čim je podigao slušalicu, rekao je:

- Niste ni morali čekati ždrijeb, mogao sam vam ja kazati koga će Dinamo dobiti. Svom prijatelju Leki prije dva sata sam rekao da se vidimo uskoro u Malmöu, imao sam osjećaj - javio se Ivan Turina, vratar švedskoga AIK-a, koji jako dobro poznaje idućeg suparnika Modrih.

- Igrali smo nedavno protiv njih, dobili smo ih 2:0. Bili su u krizi, ali sad se dižu, ne treba nikoga zavarati to što su u sredini ljestvice. Pobjeda protiv Rangersa dala im je dodatnu dozu samopouzdanja, forma im raste iz utakmice u utakmicu. Prvenstvo im traje, u ritmu su, i to im je prednost pred Dinamom. Podcjenjivanje ne dolazi u obzir - analizira Turina, koji je Dinamu ponudio svu potrebnu pomoć u skautiranju. Ipak, ima i nekih vijesti koje idu na mlin Modrima.

- Oni su osvojili naslov zahvaljujući tome što igraju drugačiji nogomet, nisu tipična skandinavska momčad. Nadigravaju se, igraju od noge do noge, a to je igra po Dinamovu ukusu. Također, moje je mišljenje da su slabiji nego lani, prodali su neke dobre igrače, to se osjeti. Prvi im je vratar Dahlin ozlijeđen pa neće braniti, a Ricardinho, koji je dobio crveni karton protiv Rangersa, možda je i najbolji lijevi bek u Švedskoj. Spomenut ću i Mehmetija, on je najbolji igrač Malmöa, potpisao je za Palermo i u prvom mjesecu ide u Italiju. Možda ni to nije loše, nema dodatni motiv transfera.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 10:29