Goran Mehkek / Cropix
MODRA SVLAČIONICA

'Mi smo favoriti! Bez obzira što nisu bezvezna momčad! Wisla i Genk su bili lošiji izbor'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 06. kolovoz 2011. 13:55

Sturm, Malmö i Viktoria Plzen ostali su zadnji u ždrijebu, austrijski i švedski prvak bile su potajne želje većine u Maksimiru. Ili, da ne izgleda bahato, Wisla, Viktoria i Genk bili su na vrhu ljestvice onih koje su Modri htjeli izbjeći. I onda je iz kuglice 'istrčao’ Malmö, nekadašnji velikan, koji je na putu oporavka, ali i momčad koja je iz daljnjeg natjecanja izbacila Nikicu Jelavića i Glasgow Rangerse. Uvijek, kažu, ždrijeb može biti bolji i lošiji, ali općenito mišljenje koje se jučer čulo u Maksimiru glasi - ako Dinamo ne može pobijediti Malmö, ne mora niti razmišljati o Ligi prvaka.

I u svlačionici je novi suparnik dočekan s umjerenom radošću. U stilu, nije loše, idemo po Ligu prvaka, ali da je netko drugi...

- Oni su, koliko znam, bolji od Helsinkija, s te nas strane čekaju izuzetno teške utakmice. Ipak, vjerujem u nas, možemo se s njima nositi, osobno sam priželjkivao Sturm ili njih. Svjesni smo kakvu imamo priliku, ali svjesni i da nije lako izbaciti Rangerse - rekao je Jerko Leko koji, kao i svi njegovi suigrači, ponavlja:

- No, ispred nas su dvije prvenstvene utakmice prije toga, moramo prvo u njima pobijediti!

Ivan Kelava također nije sklon eurofiji, premda je ipak otišao korak dalje:

- Mi smo favoriti! Bez obzira što oni nisu bezvezna momčad, niti ih podcjenjujemo, mislim da su Wisla, Genk ili Plzen bili lošiji izbor. Imamo prvu utakmicu kod kuće, što je dobro, u odličnoj atmosferi važno je ne primiti pogodak, a onda u gostima možemo ostvariti prolaz - misli vratar, dok Šime Vrsaljko nije impresioniran, kako kaže, ni sa kime.

- Ha, nekoga smo morali izvući, nekoga moramo pobijediti za Ligu prvaka. Mi moramo gledati sebe, da mi budemo što bolji, nije važno tko je s druge strane. Vjerujem da smo bolji i da ćemo proći - govori Vrsaljko , koji u prvom susretu za suparnika neće imati dobrog lijevog beka Ricardinha, koji je isključen protiv Glasgowa.

- Tim bolje. Ali, kažem, ne gledam suparnika, uzdam se u našu snagu i sigurno ću kao i dosad pokušavati što više probijati stranu, ići naprijed, tko god bio ispred mene - samouvjeren je Vrsaljko.

Operacija 'Liga prvaka’ tako je jučer u Maksimiru krenula u zadnju rundu. Između Dinama i ostvarenja snova samo je još švedski prvak, koji će u Zagrebu gostovati 16. ili 17. kolovoza. Uzvrat je 23. ili 24. kolovoza u Malmöu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 12:17