Joško Ponoš / Cropix
PREDSTAVLJANJE

Maleš: Neću dopustiti da nas netko unaprijed smatra ekipom za drugo mjesto

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. travanj 2011. 16:31

Obavljeno je predstavljanje nove Uprave Hajduka, koju je pred novinare doveo Petroslav Sapunar, predsjednik Nadzornog odbora kluba, redom predsjednik uprave Hrvoje Maleš i njegovi najbliži suradnici Pavle Ciccarelli za marketing i financije, te Milo Nižetić kao predstavnik uza struku.

Sapunar je iskoristio priliku da zahvali petorici članova povjerenstva na predanom radu, koji su među 33 kandidata probrali uži izbor i dali ih NO na definitivnu odluku, čime je zaključeno razdoblje javnog natječaja koje je počelo 5. siječnja.

- Zahvaljujem se povjerenju Povjerenstvu i Nadzornom odboru, a ujedno i da zahvalim javno na svim čestitkama koje sam primio zadnjih dana. Dosta sam o sebi saznao, što i sam nisam znao, pročitao što nisam ni izjavio, no nikome ne zamjeram. Nadam se da ćete imati razumijevanje i za naše uhodavanje.

Maleš nije želio ići previše u detalje, ali je najavio da je već uradio prve korake. Radnoj zajednici kluba objavljeno je kako im se uvode 'kartice' kojima će morati prijaviti svaki dolazak i odlazak s Poljuda, ali i kako će se, figurativno rečeno, kontrolirati i svaka kupljena kemijska olovka.

Najzanimljivije pitanje je bilo kako misli provesti točku svojeg programa, a to je da igrači ne bi smjeli imati ugovor više od 100 tisuća eura?

- Dogovarat ćemo s igračima, ja sam za ugovore koje bi tražili od igrača veću borbenost, da premije budu stimulativne, a ne da budu zadovoljni zagarantirnom plaćom. U buduće će se zarađivati više samo ako rezultati budu adekvatni očekivanjima.

Pitalo ga se i o Dinamu i odnosu s HNS-om?

- Boriti ćemo se da se Hajduk ne doživljava kao klub koji je osuđen da bude na drugom mjestu, jer naše su ambicije puno veće. Ja sam do jučer govorio kao navijač da trpimo nepravdu, sada ću pokušati stvari posložiti na svoje mjesto. Nećemo dopustiti da nas netko unaprijed smatra ekipom za drugo mjesto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 22:05