KAZNE I NAGRADE

Bijelima za poraz 25% manja plaća, za pobjedu 100.000 kuna! Anas kralj sankcija

Tko je u dvjema odlukama najviše izgubio, a tko profitirao lako je izračunati. Anas i Ahmad nisu igrali u Koprivnici i time nisu imali mogućnost prebrisati barem dio kazne
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. travanj 2011. 22:07

Odlukom Uprave i Nadzornog odbora igrači Hajduka kažnjeni su oduzimanjem 25% mjesečne plaće zbog poraza od Varaždina i Karlovca. Ali, nisu čelnici Hajduka bili nemilosrdni, znali su prepoznati uspjeh, pa je prošlosubotnja pobjeda nad Belupom nagrađena sa 100.000 kuna koje će podijeliti igrači-akteri dvoboja u Koprivnici. U praksi to znači da će prvotimci Bijelih platiti poraze u rasponu od 6250 do 500 eura, a za pobjedu će svaki igrač dobiti nešto manje od 1000 eura.

Tko je u dvjema odlukama pojedinačno najviše izgubio, a tko profitirao lako je izračunati. Anas i Ahmad Sharbini nisu igrali u Koprivnici i time nisu imali mogućnost prebrisati barem dio kazne. U istoj situaciji je i Subašić, a Jurica Buljat je izbjegao obje odluke, jer nije igrao tri posljednja dvoboja. Andrić je izgubio 5000, a Vukušić 2500 za poraze, ali je gotovo 1000 vratio uspjehom u Koprivnici. Dobitnici su Duje Čop i Lovre Kalinić koji su nastupili samo u pobjedi nad Belupom i time upisali zaradu, a u plusu su Tičinović i Jozinović koji su više zaradili pobjedom nego su platili za poraze. Odluke o kaznama igrači Hajduka primili su u “stavu mirno”.

- Nitko nije kazao ni riječ protiv toga, a mislim da ni nema razloga. Sasvim je normalno da nas klub kazni, mislim da smo te kazne zaslužili - kaže zamjenik kapetana Hajduka Ante Vukušić, s kojim se slaže i Mario Maloča:

- To je sasvim normalno. Važno je da smo posljednju utakmicu pobijedili, nadam se da će tako biti i ubuduće, više premija, manje kazni - veli Maloča.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 06:03