JELAVIĆ U FORMI

'Makedonci su jako neugodni, ali nisu izvanzemaljci... Vjerujem u naš uspjeh!'

'U Europi se svaka pogreška skupo plaća i onda nema povratka. Napomenut ću da Dinamo ima dobar izbor igrača, ali već drugu godinu u Ligi prvaka pada na isti način'
Piše: Jure BurićObjavljeno: 07. listopad 2012. 14:13

Napadač Hrvatske, Nikica Jelavić, više se ne mora dokazivati nogometnoj javnosti jer nakon uspješnih postaja u Rapidu, Glasgowu i sada u Evertonu postao je stožerni igrač, i ne prestaje zabijati i asistirati. Svakako, to u engleskoj Premier ligi nije nimalo lagano.

U svakom okršaju Nikica se žrtvuje, daje sve od sebe, a te osobine nogometni navijač najviše voli i cijeni. On se ne štedi. Jučer je Jelavić odradio dvoboj na gostovanju kod Wigana (opet je bio strijlac) i već je na putu prema Hrvatskoj gdje ga čekaju reprezentativne pripreme uoči vrlo važnih kvalifikacijskih dvoboja s Makedonijom i Walesom. Njegova dobra forma zacijelo će razveseliti izbornika Štimca i stručni stožer.

Mnogi su skloni reći da će utakmica u Skoplju biti prijelomna, ključna u ovom dijelu kvalifikacija, i da će to biti svojevrsna nogometna bitka. Kako vi gledate na tu utakmicu i kakvo je vaše mišljenje kad je u pitanju sudar s Makedonijom?

- Ne bih se posve složio s time jer svaka nam je utakmica na neki način ključna. Mi ne smijemo niti imamo pravo kiksati! Naša skupina je iznimno teška, zapravo neugodna, i svaki bod je dragocjenost. Pogledajte, trenutačno tri vodeće momčadi imaju isti broj bodova, što govori o nekakvoj izjednačenosti kvalitete.

Koliko će biti težak dvoboj s Makedonijom? Oni su redovito napaljeni na nas!

- Mislim da će biti mnogo teža utakmica nego u Zagrebu, a u našem glavnom gradu dobro su nas namučili. Bila je to tvrda utakmica, oni su čak imali i jednu vratnicu. Međutim, najvažnije od svega je da smo mi ostvarili pobjedu i osvojili bodove. Nema se tu što pričati, istina je, mi smo mnogo kvalitetniji, ali to se mora dokazati na travnjaku.

Možemo li se iz Skoplja vratiti neokrznuti?

- Naravno da možemo! Utakmica će biti teška, što moramo znati i mi i navijači, jer po pitanju pobjednika pitat će se i Makedonci. Zavređuju respekt, kao i svi suparnici. Znak upozorenja mora biti upaljen. Mogu reći u svoje osobno ime da vjerujem u naš uspjeh! Oni jesu neugodni u svakom pogledu, ali nisu izvanzemaljci.

Jeste li svjedočili Dinamovom europskom posrtanju?

- Vidio sam što im se, nažalost dogodilo. Dobro je rekao o tome Josip Šimunić. Nedostatak potpune koncentracije i vjere u sebe. U Europi se svaka pogreška skupo plaća i onda nema povratka. Napomenut ću da Dinamo ima dobar izbor igrača, ali već drugu godinu u Ligi prvaka pada na isti način.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 10:00