Duje Klaric / CROPIX / CROPIX
PA PITAJ ZA ODMOR...

'Ma kakav umor, nema alibija, ne želim čuti opravdanja, na Karlovac jurišam s najboljima'

'Ne priznajem umor, jer momčad je ušla u žrvanj jakih utakmica. Dovoljna su 72 sata da se momčad odmori. Mi se ne možemo razmišljamo o nekim osvježenjima'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2010. 11:28

Tri dana nakon velike pobjede nad Anderlechtom pred Bijelima je Karlovac. Gostovanje koje ulazi u kategoriju neugodnih, jer osim činjenice da je domaćin disciplinirana i kvalitetna momčad, treba imati na umu da je najteže nakon velikih europskih susreta igrati nacionalno prvenstvo.

- Svi smo uživali u veličini europske utakmice, ali treba se sada vratiti u drugi kolosijek. Moramo ozbiljno pristupiti utakmici, jer od nas se traži kvalitetni rezultat u oba natjecanja. Zato u Karlovac idemo napraviti taj pozitivni rezultat - kazao je Poklepović.

Jasno, trenera je odmah dočekalo dodatno pitanje “što je pozitivni rezultat”. Strateg Bijelih je bez oklijevanja odgovorio:

- Pobjeda, naravno. Što bi drugo bio za nas pozitivan rezultat!?

Karlovac je jedno od gostovanja u kojem se potvrđuje klasa Hajduka. Poput Kantride prije dva tjedna. Tim više što Bijele čeka težak raspored i tijekom listopada kada će u četiri dana imati gostovanja u St Petersburgu i Vinkovcima.

- Ako se uspoređujemo s Dinamom, onda s rasporedom nismo u dobroj poziciji. Ali, što znači raspored ako se pobjeđuje u seriji. Da bismo bili prvaci, moramo takav doseg ostvariti.

Jesu li umorni junaci europskog trijumfa, to je pitanje koje se uvijek postavlja nakon susreta u EL?

- Ma kakav umor, nema tog alibija. Nema nikakvih opravdanja. Mi znamo što je naš cilj i k tome cilju idemo.

Hoćete li barem djelomično osvježiti momčad za Karlovac, hoće li biti promjena u sastavu s obzirom da ista ekipe igra nekoliko jakih utakmica u nizu?

- Recite mi što je to osvježenje? Kako bi vi to sastavili momčad - odgovorio je Poklepović protupitanjem i nastavio:

- Ne postoje osvježenja, već egzistira samo najbolji sastav. Ne priznajem umor, jer momčad je ušla u žrvanj jakih utakmica. Dovoljna su 72 sata da se momčad odmori. Mi se ne možemo ponašati tako da razmišljamo o nekim osvježenjima. Uvijek trebamo pronaći najbolja rješenja, i to je potpuno jasno.

Ostaje dakle Poklepović pri svom standardnom sastavu, ali igrat će bez kartoniranog Anasa, što je ipak detalj koji donosi jednu promjenu. Naime, za susret u Karlovcu trebao bi Hajduk premijerno istrčati u formaciji 4-4-2 s rombom u sredini gdje će Ibričić dobiti ulogu koja mu najviše odgovara, a to je mjesto razigravača. Tri zadnja vezna trebali bi donijeti prevagu u sredini terena, gdje su hajdukovci imali problema protiv Anderlechta koji je lakoćom osvajao prostor i brzo dolazio pred vrata Bijelih. Ovoga puta tercet defenzivnih veznjaka i dva napadača su novost s kojom bi se Hajduk trebao predstaviti u Karlovcu. Premda Poklepović nije govorio o formacijskim promjenama, potvrdio je ulazak Čopa umjesto Anasa Sharbinija.

- Čop će biti u sastavu - rekao je Poklepović.

Nekoliko rečenica posvetio je trener Bijelih i današnjem protivniku. Biranim riječima govorio je o prošlosti i sadašnjosti Karlovca.

- Tradicionalno nogometna sredina koja je nažalost bila ugušena u vrijeme bivše države. Međutim, napravili su velike stvari u dvije posljednje sezone i na tome im treba čestitati.

Objasnio je Poklepović detalj s utakmice kontra Anderlechta. Nakon pogotka Vukušića mirno je strateg Bijelih sjeo na klupu ne iskazujući veliko veselje. Nije ga pritom “strefio” šok, nego je to dio strategije koju je naučio od svog učitelja barba Luke Kaliterne.

⊲ Kad sam s barba Lukom sjedio na klupi i jednom poskočio nakon našeg pogotka, rekao mi je: “Mulac, sjedni. Zašto? Zato jer je naš pogodak nešto očekivano i normalno”, objasnio mi je barba Luka. Tako i ja danas ne skačem na pogotke moje momčadi, jer pogotke očekujem ma koliko važni bili.

Jasno je što očekuje danas - pobjedu, za dva tjedna mira u prvenstvenoj stanci!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 18:20