Vladimir Dugandžić / Cropix
RAZOČARAN IZ KARLOVCA

'Cijelu jesen ćemo se izmjenjivati s Dinamom na vrhu, a javnost će uživati...'

'Trebali smo pobijediti, ali nismo. Zbog toga sam ljut. Ali neće naš remi iz Karlovca odrediti tijek prvenstva. S Dinamom držimo balans i bit će još posrtanja s obje strane'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2010. 21:56

Nakon dva tjedna Hajduk više nije lider prvenstva. Spustili su se Bijeli na drugo mjesto i sada prvi put ove sezone gledaju Dinamu u leđa. Jedan bod dijeli novog lidera od splitskog dvojca pratitelja, s tim da je RNK Splitu takav doseg veliki uspjeh, a Hajduku silno opterećenje prije nastavka prvenstva koji će uslijediti poslije reprezentativne stanke.

- Trebali smo pobijediti, ali nismo. Zbog toga sam ljut, jer izostala je očekivana reakcija u igri koja je bila dobro postavljena - kazao je trener Poklepović u uvodu svoje analize i pritom dodao: - Ali, neće naš remi iz Karlovca odrediti tijek prvenstva. S Dinamom držimo balans i bit će još posrtanja s obje strane. Do kraja jeseni ćemo se izmjenjivati na vrhu, a javnost će uživati u našoj ravnopravnoj utrci - uvjeren je Poklepović.

Hajduk je četvrtim remijem zadržao aureolu neporaženosti, ali jedan bod je premalo za ambicije Splićana. Tim više što je Karlovac momčad od koje Hajduk ne bi smio gubiti bodove.

- Slažem se, nismo smjeli, ali smo izgubili bodove. Igru smo postavili tako da smo imali blok od sedam igrača koji su trebali kontrolirati našu polovicu. Četiri u zadnjoj liniji i tri vezna na sredini. Međutim, upravo su naši veznjaci dopustili da nam pogodak dođe s distance, bez bloka na igraču. Teoretski smo imali dobru postavku koja u igri nije realizirana.

Je li se Hajduk postavio previše defenzivno u sustavu 4-4-2 gdje se može reći da su tri ofanzivno orijentirana igrača, Ibričić i dva napadača, Čop i Vukušić, bili ponekad “odsječeni” od ostatka momčadi?

- Imali smo konotrolu igre i rezultata veći dio utakmice i ne možemo sebi dopustiti takav luksuz da primimo pogodak kakav je stigao sredinom drugog dijela. U spomenutom bloku od sedam igrača mi smo imali prevagu, igrali smo sedam na šest, ali to nismo iskoristili. S druge strane, naš tercet je imao četiri igrača protiv sebe u napadu.

Je li postavka mogla biti ofenzivnija s Oremušom na desnom boku umjesto Maloče koji je po vokaciji stoper, igrač izrazito sklon obrambenim zadaćama?

- Moguće je da je Oremuš trebao zaigrati, ali to nije središte analize. To je detalj. Pitanje je zašto naš tercet u sredini u drugom dijelu utakmice nije reagirao kako se očekivalo. Jer, imali smo prigode, mogli smo utakmicu riješiti u svoju korist. I zato sam nezadovoljan.

Hoćete li sustav 4-4-2, koji ste izostankom Anasa Sharbinija prezentirali u Karlovcu, koristiti i u sljedećim dvobojima?

- Sustav je bio sukladan raspoloživosti kadra. Vidjeli smo da se i u tom sustavu može igrati, a koliko ćemo ga koristiti, pokazat će vrijeme. I naravno, ovisit će o tome koje ćemo sve igrače imati na dispoziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 20:18