MATEO RAZOČARAO

Luka Modrić i Ivan Rakitić se žrtvovali za Kovačića, a nije napravio baš ništa...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. lipanj 2014. 03:20

Neymar je odlučio, kad smo ga već uspoređivali s Modrićem bio je nedvojbeno bolji, ali kako isprati okus gorčine ti na otvaranje Svjetskog prvenstva, utakmicu koja Hrvatskoj znači gotovo kao finale, dođe sudac iz Japana i naruga ti se u lice. Od prve minute davao je do znanja da mu žuti i "kockasti" dresovi ne znaće jednako, a olako i neopravdano dosuđenim kaznenim udarcem prelomio je pitanje pobjednika.

Nishimura je učinio što je učinio, a dvoboj je otvorio i dosta odredio Scolari potezom iznenađenja. Neymara je gurnuo do Freda kao drugog napadača, Hulka prebacio lijevo, od Oscara napravio desno krilo. Tako je poremetio strategiju našima jer nekoliko igrača nije išlo na one za kojeg su su pripremali. Lukavi Scolari procijenio je da su Vatreni najranjiviji u sredini, budući da Kovač u momčad nije stavio niti jednog klasičnog defenzivnog "čistaša" i pustio je Neymaru da se šeta između naših linija, računajući da će Modrić i Rakitić imati defenzivnih problema s njim.

Puno se isticalo kako su "graditelji" snaga Hrvatske, da su tu jači od Brazila, no upravo je sredina podbacila. I dok su Modrić i Rakitić umjesto s dirigentskom palicom istrčali u radničkim kombinezonima, podređeni momčadskim interesima, Mateo Kovačić, za kojeg su "crnčili" nije oplodio ništa. Štoviše, zakuhao je Neymarov gol koji je plod kilavljena, i njega, i Perišić, na kraju i krive procjene Modrića.

No, Vatreni su odigrali dobro, Brazil je prigrlio loptu i stekao stratešku "figuru viška", ali Hrvatska je s mnogi smisla i vrlo opasno uzvraćala. Žalimo zbog rezultata koji je mogao biti povoljniji, jasno i zato jer smo toliko htjeli da pamtimo po lijepom ovaj čudesni nogometni spektakl, no Sao Paulo je utakmica nakon koje nismo obeshrabreni. Kovač će morati promisliti o nekim segmentima igre, trebao bi dati ključnim veznjacima više kreativne slobode, ali vraća se Mandžukić i sigurno da je ova Hrvatska može eliminirati Kamerun i Meksiko. Koliko je god jasno da će biti teško!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 07:30