Drago Sopta/ CROPIX
OMEO IH GLUPI POGODAK

Lovren na pitanje s čime je najzadovoljniji: 'Ne pada mi baš nešto na pamet...'

Dobro smo krenuli, ali potom napravili glupost, što su oni iskoristili za smanjenje rezultata, a u našoj se momčadi pojavila mala nesigurnost, kazao je Milan Badelj
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 03. rujan 2011. 11:25

Igrači su mahom govorili o zadovoljstvu zbog pobjede, o prezentaciji koja će se brzo zaboraviti, te da moraju učiniti isto što i Grčka - svladati Izrael.

Dejan Lovren prvi je put bio strijelac za A vrstu, kao i Milan Badelj.

- Najvažnije je da smo uzeli tri boda. Nije bila pretjerano lijepa igra. Imali smo dosta šansi - kazao je Lovren.

Na pitanje s čime je najzadovoljniji u izvedbi Hrvatske, ostao je bez teksta:

- Ne pada mi baš nešto puno na pamet.

Sjećat ćete se Malte prvenstveno po postignutom golu.

- Nije to toliko bitno, a i u obrani smo odradili koliko je trebalo. Nije bilo najsavršenije, niti jako loše. Nikad ovdje nije bilo lako igrati. Imaju nekoliko dobrih pojedinaca.

Milan Badelj zabio je drugi, te asistirao za treći gol. U premijernom nastupu od prve minute u kvalifikacijama.

- Dobro smo krenuli, ali potom napravili glupost, što su oni iskoristili za smanjenje rezultata, a u našoj se momčadi pojavila mala nesigurnost. Ipak, u nastavku smo sve obavili bez stresova. Čari nogometa su da ne krene uvijek u smjeru kako bismo mi htjeli.

Vaš pogodak je najljepša akcija na utakmici, na Srnino dodavanje i Mandžukićevo preskakanje lopte.

- Golom i asistencijom sam zadovoljan, ali i svjestan da mogu i moram puno bolje. Izrael će biti puno neugodnija momčad, ali u Maksimiru smo ipak mi favoriti.

Poput Badelja, i Šime Vrsaljko je debitirao kao starter u borbi za bodove.

- Zahvaljujem se izborniku na šansi. Najbitnije je da smo pobijedili. Primili smo glupi gol kod kod 2:0, ali s trećim je susret mirno priveden kraju. U svakoj utakmici krećemo na pobjedu, tako će biti i protiv Izraela. Idemo muški odigrati.

Ognjen Vukojević upao je u posljednji trenutak, kao zamjena za Modrića.

- Luku smo sačuvali za utorak, on će riješiti utakmicu s Izraelom. Na Malti je bilo super teško za igru, zbog vlage i vrućine, najbitnije je bilo osvojiti ta tri boda. Tu su se i ranije generacije Hrvatske poskliznule, Grčka se također mučila u ovim kvalifikacijama. Sad se moramo dobro spremiti za utorak. Malte stoji iza, čekaju kontre, bit će nam lakše s Izraelcima. Ostavit će više prostora.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 04:32