EUROPSKA LIGA

Lokosi saznali protivnika u Europskoj Ligi: Dinamo iz Minska stiže u Zagreb!

Piše: HinaObjavljeno: 05. srpanj 2013. 00:09

Nogometaši hrvatskog doprvaka Lokomotive po svemu sudeći doznali su ime suparnika u drugoj rundi kvalifikacija Europske lige, a bit će to Dinamo iz Minska.

Bjeloruski sastav je u prvom susretu prvog kola kvalifikacija na gostovanju pobijedio litavsku Kruoja Pakruojis 3:0 i uzvrat sve na formalnost. Dinamo je utakmicu prelomio u zadnjih pola sata susreta, a strijelci su bili Urugvajac Hernán Figueredo (63), Sjarhej Pališevič (72) i Gleb Rassadkin (84).

Hajduk i Rijeka još će neko vrijeme čekati kako bi doznali imena svojih suparnika.

Hajduk će natjecanje u Europi otvoriti protiv boljeg iz dvoboja litavske Sudove i makedonskog Turnova, a prva utakmica igrana u Marijampoleu završila je 2:2. Golove za domaćine zabili su bivši igrač Sinja i Šibenika Petar Bašić (23) i Valskis (84), dok su strijelci za makedonski sastav bili Baldovalijev (30) i Blaževski (45-11m).

Rijeka će igrati boljeg iz susreta velškog Prestatyn Towna i latvijskog Liepajas Metalurgsa. U prvom susretu Liepajas je slavio na gostovanju 2:1. Kalnas (17) i Šadčins (62) zabili su za goste, a Parkinson (45) za Welšane.

Uzvratni susreti na rasporedu su 11. srpnja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:44